Vasas

Az Üllői úton rövid ideig tart a türelem - Kulcsár Dávid

A tavaszi szezont a Vasasban töltő Kulcsár Dávid szerint Angyalföldön jóval egységesebb a csapat, mint a Ferencvárosnál.

VasasA Ferencváros kölcsönadta Kulcsár Dávidot a Vasasnak, ahol feltehetőleg több lehetőséget kap a tavaszi szezonban. A játékos új klubja honlapján nyilatkozott első benyomásairól és terveiről.

“Még csak pár nap telt el azóta, de már most kifejezetten jól érzem magam. Jó hangulatúak az edzések, és azt hiszem a beilleszkedéssel sem lesz gond, hiszen vannak olyan játékosok, akiket már korábbról személyesen ismerek. Gondolok itt elsősorban Lázok Janira, Ferenczi Pistára, Kovács Gáborra, és egy rövid ideig Lisztes Krisztián is klubtársam volt a Fradiban. Egy-egy futballcsapat világa, hangulata között óriási eltérések nincsenek. Ami mondjuk az őszi Fradi meg a mostani Vasas között nagy különbség, hogy itt jóval kevesebb a légiós, akik ha másért nem is, de a nyelvi korlátok miatt jobban elkülönülnek a többiektől. Itt most ebből a szempontból jóval egységesebb a társaság, hiszen ahogy látom, csak négyen nem beszélnek magyarul, és ráadásul ők nem is most érkeztek” - jegyezte meg a 22 esztendős középpályás.

A Ferencvárosnál annak ellenére, hogy tehetségesnek tartották, Prukner László kevés lehetőséget adott Kulcsárnak.

Azt gondolom, egy futballista karrierje során jócskán akadnak hullámvölgyek is, az ember arra törekszik, hogy ezek minél rövidebb ideig tartsanak. Az Üllői úton végigjártam a korosztályos csapatok szamárlétráját és eljutottam a felnőtt együttesig, ott azonban nem egyszerű egy fiatal játékos dolga. Nagy a teher, a megfelelési kényszer mindenkin, emiatt rövid ideig tart a türelem, a légiósok nagy száma is azt jelzi, kísérletezgetés helyett igyekeznek kész játékosokkal megoldani a feladatokat, ami az eredményesség szempontjából érthető” – tette hozzá a fiatal játékos.

A Fáy utcába nem titkoltan azért jött, hogy megkapja azt a bizalmat, amit az FTC-nél nem élvezett.

Természetesen szeretnék folyamatos játéklehetőséget kapni, de ezzel szerintem elég sokan vannak így a keretből. Komjáti Andrással beszéltem mielőtt ide igazoltam, elmondta, hogy több poszton is számítana rám, akár balbekként, akár a középpálya szélein. A szívemhez egyébként az utóbbi közelebb állna, de ez nyilvánvalóan nem elsősorban kívánságműsor. A lényeg, hogy szerepeljek és a játékommal képes legyek felhívni magamra a figyelmet. Három nap után túlzás lenne szakmai értékelésbe bocsátkozni, a keretben lévő játékosok neveinek ismeretében mindenesetre nagyon csalódott lennék ha csak a bennmaradásért harcolnánk tavasszal. Úgy gondom jócskán feljebb fogunk kapaszkodni a tabellán” – bizakodott a több poszton is bevethető futballista.