MLSZ

A Puskás Stadionon belül épülne fel az új nemzeti aréna

Megtartanák a mostani, muzeális értékű elemeket

  • MTI
megosztom

A korábbi tervekkel ellentétben mégis a Puskás Ferenc Stadion maradhat hosszú távon a magyar labdarúgó-válogatott otthona.

Studniczky Ferenc, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottságának elnöke a Duna TV Sportaréna című hétfő esti műsorában elmondta, hogy a jelenlegi elképzelés szerint a mostani stadion falain belül húznának fel egy új létesítményt, megtartva a mostani muzeális értékeit.

"Mi futballstadionban gondolkodunk, nem multifunkcionális létesítményben - mondta Studniczky. - A jelenlegi helyzetben most azt tudom mondani, hogy a Puskás Stadion jelenlegi helyén épülhetne fel, és az elképzelés szerint, ami szerintem egy fantasztikus ötlet, a külső, muzeális elemek megtartásával belehelyeznénk egy teljesen új stadiont."

Korábbi tervek szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség a Fehér úton építette volna fel a Nemzeti Labdarúgó Arénát, itt üzlethelyiségek mellett egy múzeum is létrejött volna.

Az új budapesti stadion ügyében még nem született döntés, jelenleg az állami szervekkel egyeztet az MLSZ, ugyanis az építés a költségvetést terhelné. Idén várhatón elkészül egy hatástanulmány, és a tervezés is elkezdődik.

megosztom