Hétvégi előzetes

Könnyednek tűnő feladat előtt a nagyok

Ezen a hétvégén nem várnak ránk rangadók az európai topbajnokságokban, az éllovas, illetve bajnokesélyes csapatok könnyű(nek tűnő) ellenfelekkel találkoznak. Unatkozni azért így sem fogunk, a nagymenők - főleg a Real Madrid, vagy a Juventus - nem engedhetik meg a botlást maguknak.

Birminghamben megszenvedett a Manchester United, hazai pályán sima győzelemre készülnekPremier League, 24. forduló:
A listavezető Manchester United a Birmingham Cityt fogadja az Old Traffordon, meglepő lenne, ha veretlenségi sorozata éppen most szakadna meg. A felek egyébként pár hete, december 28-án mérkőztek egymással, Birminghamben csak döntetlenre futotta Ferguson legényeinek. Rafael helyett O'Shea kezdhet, és Paul Scholes is kaphat néhány percet a Vörös Ördögöknél. A címvédő Chelsea Boltonban húzhatja be idei mindössze második bajnoki győzelmét, míg az Arenal Wiganban eredhet az éllovas manchesteri kettős nyomába. Arsene Wengernek az enyhébb sérülésekkel küdő Samah (térd) és Denílson (csípő) miatt aggódhat. Kenny Dalglish továbbra is adós első liverpooli győzelmével, talán az utolsó előtti Wolverhampton ellen ez is összejön, csak épp december végén a farkasok az Anfield Roadon alázták 1-0-ra a Vörösöket...
Gera Zoltán csapata, a Fulham a Stoke Cityt látja vendégül.

Szombat:
Wolverhampton Wanderers-FC Liverpool 13:45
Arsenal-Wigan Athletic 16:00
Blackpool-Sunderland 16:00
Everton-West Ham United 16:00
Fulham-Stoke City 16:00
Manchester United-Birmingham City 16:00
Newcastle United-Tottenham Hotspur 16:00
Aston Villa-Manchester City 18:30
Vasárnap:
Blackburn Rovers-West Bromwich Albion 17:00
Hétfő:
Bolton Wanderers-Chelsea 21:00

Messi és a segítő kézPrimera División, 20. forduló:
Spanyolországban sem vár nehéz feladat az éllovasra és üldözőjére, a Barcelona a 14. Racing Santanderrel, a Real Madrid a 9. Mallorcával mérkőzik. A fővárosiaknál mostanában a José Mourinho nyári távozásáról szóló pletykák és a csatárproblémák szolgáltatnak témát, no meg a múlt heti, Almería elleni csalódást keltő döntetlen. Katalóniában a másodosztályú Real Betis okozott meglepetést, szerdán a Nou Campban verte 3-1-re a Barcát a Király Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, bár a továbbjutás így sem forgott veszélyben
. A kétszeres - influenzás - aranylabdás - haloványon teljesített. Morinho Pepével (vádlisérülés), kollégája, Pep Guardiola Dani Alvessel és Jeffrénnel (mindketten combizomsérülés miatt dőltek ki) nem számolhat.
Szombat:

Sevilla-Levante 18:00
FC Barcelona-Racing Santander 20:00
Valencia-Málaga 22:00
Vasárnap:
Almería-Osasuna 17:00
Getafe-Espanyol 17:00
Sporting Gijón-Atlético Madrid 17:00
Real Zaragoza-Deportivo La Coruna 17:00
Real Madrid-Real Mallorca 19:00
Villarreal-Real Sociedad 21:00
Hétfő:
Athletic Bilbao-Hércules 21:00

Két döntetlen után ismét győzelmet ünnepelne a MilanSerie A, 21. forduló:
Itáliában a Juventus genovai vendégjátékán akár két magyar is pályára léphet, Koman Valdimir mellett a héten Debrecenből szerződtetett védő, Laczkó Zsolt is. A januárban hullámzó formát mutató, sérüléshullám sújtotta - Quagliarella, Luca Toni, Grosso,
Rinaudo, De Ceglie, Iaquinta mellett Felipe Melo eltiltott - Juve ellen a körülényeket figyelembe véve nem is lenne olyan nagy bravúr a Samp győzelme, amely szintén hullámvasútra hasonlító eredménysorral "büszkélkedhet" - két vereség, egy győzelem januárban. A 21. fordulóban a többi magyar érdekeltségű klub közül a sereghajtó Bari a második Napolit fogadja, a múlt héten a Juventus ellen góllal bemutatkozó Rudolf Gergellyel a soraiban. A magyar válogatott csatár szereplése kérdéses, mivel a hét elején megbetegedett, s csütörtökön nem játszhatott a Milan elleni kupameccsen.
Vass Ádám és Feczesin Róbert együttese, az utolsó előtti Brescia Palermóba utazik.
A listavezető Milan a Cesenát fogadja, két döntetlen után a három pontot gyűjtené be a vörös-fekete alakulat, különben egykettőre elolvad előnye üldözővel szemben. A címvédő Internazionale az Udineséhez utazik, ez lehet Leonardo hatodik győzeleme sorozatban a fekete-kékek kispadján.

Szombat:
Palermo-Brescia 18:00
Parma-Catania 18:00
AS Roma-Cagliari 20:45
Vasárnap:
Udinese-Internazionale 12:30
Bari-Napoli 15:00
Bologna-Lazio 15:00
Chievo-Genoa 15:00
Fiorentina-Lecce 15:00
Sampdoria-Juventus 15:00
AC Milan-Cesena 20:45

Dortmundi gólöröm, mindennapos dolog a Bundesligában... Bundesliga, 19. forduló:
Az éllovas Dortmund könnyedén növelheti jelenleg 12 pontos előnyét, hiszen a kiesőjelölt, utolsó előtti VfB Stuttgartot fogadja, az Ázsia Kupa miatt hiányó Sindzsi Kagawa és a hörghuruttal bajlódó Mario Götze nélkül.
A múlt héten éppen a Stuttgarttól kikapó, Szalai Ádámot és Lőw Zsoltot a soraiban tudó Mainz a Wolfsburg ellen javíthat szombaton. A címvédő Bayern München a tizedik Kaiserslauternt látja vendégül, a Wolfsburg ellen térdsérülést szenvedett Franck Ribéryt Pranjic helyettesíti a hírek szerint. A francia mellett Toni Kroos és Ivica Olic is a maródiák listáját gyarapítja.



Péntek:

Hamburger SV-Eintracht Frankfurt 20:30
Szombat:
Bayern München-1. FC Kaiserslautern 15:30
Borussia Dortmund-VfB Stuttgart 15:30
FSV Mainz 05-VfL Wolfsburg 15:30
SC Freiburg-1. FC Nürnberg 15:30
Hannover 96-FC Schalke 04 15:30
1. FC Köln-Werder Bremen 18:30
Vasárnap:
Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen 15:30
1899 Hoffenheim-FC St. Pauli 17:30