Karrier

Talmácsi Gábor győzelemre törne leendő csapatával

  • MTI

Talmácsi Gábor, aki tavaly a Moto2-ben versenyzett, azt mondta, még nem tett le arról, hogy az idén is a vb-sorozatban folytassa a pályafutását.

Talmácsi a dobogón-Foto:afp

"Miután a csapatom, amellyel novemberben leszerződtem, bejelentette, hogy a főszponzor kihátrálása miatt nem tudja vállalni az indulást az idei vb-n, egyből elkezdtük dolgozni a megoldáson. - mondta az MTI-nek a magyar motoros. - Több csapattól is érkezett megkeresés, de egyelőre még nem született megállapodás. Mindenesetre az egyeztetések folynak és kapcsolatban állok a Dornával, a világbajnoki sorozat hivatalos szervezőjével és az IRTA-val, a csapatok és versenyzők képviseleti szervezetével is."

A 29 éves Talmácsi, aki 2007-ben világbajnok volt a 125 kcm-esek között, hozzátette, hogy a Moto2-es istállók mellett a Superbike-sorozat élcsapataival is tárgyal:

"A jelenlegi helyzetben mindenre nyitott vagyok. - fogalmazott. - Bár a gyorsaságimotoros-sorozatban terveztem a folytatást, nem zárkózom el attól, hogy kipróbáljam magam a Superbike-ban is, ahol több GP-versenyző is indult korábban és indul idén is. Jövő héten tesztelni fogok egy Kawasaki ZX10-es Superbike versenymotort a kedvenc pályámon, Malajziában. Mindenképpen versenyképes csapathoz szeretnék szerződni és elöl csatázni, hiszen minden pilóta minden versenyen a győzelemért hajt. 2007-ben a vb-címmel magasra tettem a lécet. Emellett kétszer zártam dobogósként a világbajnokságot, legutóbb pedig hatodik lettem, amit szintén egy nagyon jó eredménynek tartok. A tavalyi év tele volt nehézséggel, ennek ellenére is csak öten tudtak megelőzni, 34-en mögöttem végeztek."

A Superbike a gyorsasági vb után a második legnézettebb bajnokság a motorsportban. Világszerte 97 tv-társaságnak köszönhetően 175 országban tudják nyomon követni a superbike-vb történéseit. Számos ismert versenyző neve fémjelzi a sorozatot, közöttük több világhírű pilóta is van: Max Biaggi mellett Checa, Melandri, Toseland, Vermeulen, Guintoli, Rolfo is úgy döntött, hogy kipróbálja magát a Superbike-ban. Roberto Rolfo tavaly még Talmácsi ellenfeleként a Moto2 kategóriában szerepelt, 2011-ben pedig már a Team Pedercini színeiben áll rajthoz a superbike vb-n.

Talmácsi az idén a Moto2-ben hatodik lett a Speed Up csapattal. Az ismert spanyol filmszínész, Antonio Banderas érdekeltségébe tartozó Jack and Jones istállóval november közepén állapodott meg a közös munkáról, egy héttel azután, hogy bejelentette szakítását menedzserével, Stefano Favaróval. A csapat december elsején azonban bejelentette, hogy visszalép az idei vb-sorozattól.