Serie A

A Palermo simán verte a Romát

A szicíliai csapat 3-1-re győzte le a Farkasokat

Az AS Roma esetleges győzelmével feljöhetett volna a bajnokság harmadik helyére, mivel sem a Juventus, sem a Napoli nem tudott a korábbi meccseken győzni. Ugyanakkor épp vasárnap esti ellenfelét engedhette maga elé esetleges vereségével. Végül Utóbbi történt. A Palermo néhány gyors támadással kivégezte a fővárosiak kinyíló védelmét, és viszonylag simán, 3-1-re verte a Farkasokat.

A meccs elején a Roma uralta a játékot, a vezetést mégis a Palermo szerezte meg. Miccoli érkezett teljesen egyedül egy keresztbe lőtt labdába, és öt bordó-sárga védő vigyázó tekintete mellett lőtt a kapuba a 20 percben. (1-0)

A vezetés tudatában a hazaiak megint átadták a területet, de hiába voltak helyzetei a fővárosi csapatnak, betalálni senki nem tudott. Ehelyett a második félidőben Ilicic duplázta meg a Palermo előnyét. Remekül érkezett egy beadásra, és négy méterről talált be. (2-0)

Palermo játékosok gólöröme a Roma elleni hazai meccsen 2010-ben

Négy perccel később pedig minden eldőlt: Nocerino fejezett be egy kontrát, már 3-0-ra vezettek a hazaiak.

A 92. percben Totti még lesgyanús helyzetből indulva betalált, de ezzel már csak szépíteni tudott. (3-1)

Így ahelyett, hogy a Roma kihasználta volna a Napoli vereségét, és feljött volna a harmadik helyre, maga elé engedte az Intert és ma esti ellenfelét is.

A Serie A 14. fordulójának összes eredménye:

Palermo - Roma 3-1 (1-0)

Lazio - Catania 1-1 (1-1)

Udinese - Napoli 3-1 (2-0)

Brescia - Genoa 0-0

(Vass Ádám a Bresciában végig játszott, Feczesin Róbert nem volt a keretben, Rudolf Gergely a Genoában a kispadról nézte végig a meccset.)

Bari - Cesena 1-1 (0-0)

Cagliari - Lecce 3-2 (3-1)

Bologna - Chievo elhalasztva

Internazionale - Parma 5-2 (3-2)

Juventus - Fiorentina 1-1 (0-1)

Sampdoria - Milan 1-1 (0-1)