Tenisz

Magyar csoda a BL árnyékában? - két tipp a Marozsán-Alcarazra

  • Cesc18

A spanyol klasszis revansra készül a magyar fiú ellen az Indian Wells-i Masters keddi nyolcaddöntőjében.

Kedden a hetedik játéknapja következik az Indian Wells-i 1000-es viadalnak és nem kis bravúrral még mindig szurkolhatunk magyar játékosnak. Marozsán Fábián ugyanis Róma és Sanghaj után ismét legjobb 16 közé jutott egy Mastersen, a Hajdúszoboszló SE sztárja ráadásul a tábla alsó felén egyedüli nem kiemeltként verekedte be magát a nyolcaddöntőbe. 

Már ez is csodálatos eredmény Marozsántól, de közel sem biztos, hogy ez lesz a végállomás a magyar játékos számára. Igaz, hogy 'Fábi' ellenfele a korábbi világelső és címvédő Carlos Alcaraz lesz, de tudjuk mi történt tavaly, amikor a két játékos legutóbb farkasszemet nézett egymással...

Erre a találkozójuk mindig szívesen emlékezünk vissza, hiszen az előző tenisz idény egyik legnagyobb szenzációja volt az, amikor Marozsán a római salakon a semmiből két játszmában legyőzte a spanyol klasszist.

Ez az eredmény olyannyira meglepő volt, hogy akadt olyan iroda, amely 70-szeres (!) pénzt fizetett ki a magyar 2-0-s sikerére.

Marozsán most már azért kivívta a bukmékerek tiszteletét, igaz még így is szépet lehet kaszálni a győzelmével, de ezúttal "csak" nyolcszoros oddsot kapunk a továbbjutására. 

{"headTitle":"Marozsán Fábián - Carlos Alcaraz","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-12 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Marozsán","odds":"8.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Alcaraz","odds":"1.08","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

A magyar fiúnak eddig egyszer szavaztunk bizalmat a tornán, Nicolas Jarry ellen duplázó felett hozott a konyhára, az előző körben viszont ezt el is vitte, hiszen Thiago Seyboth Wild ellen inkább a brazil továbbjutását vártuk. Teljesen váratlan volt, ahogyan az a meccs alakult, de a dél-amerikai elfogyott, Marozsán tankjában viszont még bőven maradt, így szettenként két-két játékot engedett csak TSW-nek. 

"Sokat beszéltünk arról a mérkőzés előtt, hogy mire lehet számítani a brazil teniszező ellen, aztán ahogy a meccs elindult, éreztem, hogy picit tompább, mint az elmúlt négy meccsén, amikor leütötte az ellenfeleket a pályáról és tüzelte a közönséget is. Kereste a saját játékát" - idézte a közlemény a magyar éljátékost. - "A statisztikákon is látszik, hogy gyors volt a tempó, és sikerült, amit kitűztem magamnak, jól mozogtam a pályán. Kicsit megrándult a bokám a végén, amikor kiment, kezelést, kötést is kaptam, de bízom benne, hogy a következő másfél-két napban megfelelően regenerálódok."

Reméljük az a boka tényleg rendben lesz, hiszen egy Alcarazt nem 100%-osan biztosan nem lehet legyőzni. Így is csoda lenne egy újabb siker, ugyanis a spanyol nagyon szívja magát, hogy visszavágjon a római vereségért, ami után ahogyan akkor fogalmazott, nagyon-nagyon rosszul érezte magát. 

A meccsünk után nagyon szerettem volna azonnal visszavágót kérni. Marozsán Fábián remekül teniszezik. Az elmúlt hónapokban más topjátékosokat is meg tudott verni. Nagyon várom, hogy újra játsszak ellene.

Carlitosnak egyébként nem alakult egyelőre a legfényesebben ez a szezon, hiszen az Ausztrál Openen a negyeddöntőben búcsúzott, majd elment Dél-Amerikába salakon teniszezni, de Buenos Airesben az elődöntőben kikapott, Rióban pedig egy apróbb sérülés miatt már az első meccsén feladni kényszerült a küzdelmeket. 
 

>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


Indian Wellsbe tehát úgy érkezett Alcaraz, hogy még nem játszott idén döntőt, ami azt jelenti, hogy most már több, mint féléve láthattuk legutóbb bármilyen fináléban. Ez a helyszín persze közel áll hozzá, miután tavaly szettveszteség nélkül verte végig a mezőnyt. 
 

Mire lehet érdemes fogadni?


Alcaraz egy elveszített tie-breakkel indította a tornát, azóta viszont négy szettet nyert sorozatban, méghozzá, 6-0-ra, 6-1-re, 6-2-re és 6-3-ra. Beindult tehát a spanyol henger és Marozsánnak sem lesz egyszerű dolga útját állni. De azért a magyar fiú megmutatta már, hogy el tudja bizonytalanítani Alcarazt és ezen a csörtéjükön ismét a spanyolon lesz a nagyobb nyomás. 

Ha Marozsán ugyanolyan bátran és pontosan tud teniszezni, mint tavaly Rómában, akkor ebből még egy érdekes meccs is kerekedhet. A játékok számát illetően 19.5-ön húzták meg a határt, ami elég baráti, hiszen akár egy szorosabb szett is elegendő lehet, hogy lehozzák az overt. 

Amit még megrizikózunk, hogy ászokban döntetlenre végeznek. Alapvetően nem sok ász várható a lassú körülmények között és ilyenkor megérhet némi szotyipénzt az iksz. 

{"headTitle":"Marozsán Fábián - Carlos Alcaraz","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-12 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játékok száma 19.5 felett","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Ki üt több ászt? Döntetlen","odds":"4.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}