Tenisz

Erre fogadunk a Marozsán - Cerundolo meccsen

Nehéz, de nem megoldhatatlan meccs vár a legjobb magyarra az Ausztrál Open második körében.

Sajnos nem lesz három magyar a legjobb 64 között, bár Fucsovics Marci és Valkusz Máté is megnyerte az első szettet, ám végül mindketten 3-1-re kikaptak. Nincs azonban okunk a búslakodásra, szerdán hajnalban Marozsán Fábián újra pályán és a fogadóirodák szerint favorit a továbbjutásra a 22. kiemelt Francisco Cerundolo ellen. 

'Fábi' nagyszerű győzelemmel debütált Melbourne-ben, hiszen a korábbi döntős és US Open-bajnok Marcin Cilic skalpját vadászta le. Tény ugyan, hogy a horvát klasszis sokat hagyott ki és nem játszott topformában, de egy ilyen kaliberű teniszező legyőzése akkor is komoly önbizalmat adhat. 

"Talán nincs az első háromban ez a győzelmem, de fontos mérföldkő volt, mert az első mérkőzésemet nyertem az Australian Openen. Jó sorsolásom volt, amit ki is tudtam használni, de itt már nincsenek könnyű meccsek. Még nem tökéletes a formám, de a kondim jól alakul, végig bírtam ezt a mérkőzést, ezzel együtt örülök, hogy két nap pihenő következik" - jelentette ki a legjobb magyar játékos.

Cerundolo szintén egy verhető ellenfél így a legjobb 64 között, hiszen az argentin elsősorban salakpályás teniszező. De azért többször megmutatta már, hogy nem elveszett kemény pályán sem, igaz, inkább a lassabb kemény borítások fekszenek a játékának, nem véletlen, hogy Miamiban évről-évre jól teljesít. A melbourne-i gyors körülmények kevésbé az argentin malmára hajtják a vizet, megszenvedett az első körben is Dane Sweeny ellen.

A Kossuth Rádiónak Marozsán elmondta, örül, hogy Cerundolo csak öt szettben jutott tovább:

Remélem, ettől picit fáradtabb lesz, egyébként ő sem kezdte valami jól az évet. Kiemeltről van szó, aki nagyon stabil, de kemény pályán talán nem mozog annyira otthonosan, mint salakon.

Mire fogadjunk?

Annak ellenére, hogy Cilic nagyobb név volt és papíron jobb kemény pályás teniszező, mégis ez a meccs ígérkezik a nehezebbnek, mert Cerundolo egy szívós ellenfél, aki ellen elég stabilan kell játszani. De Marozsán erre képes lehet, viszont aligha tud majd underes meccsen nyerni. 


✅ Tipp #1: Marozsán nyer és 33.5 játék felett @2.50

Fogadási határidő: január 17. 02:15