Tenisz

Erre fogadunk a Marozsán - Fucsovics csörtén

Ki nyeri a magyar rangadót? - Marozsán és Fucsovics első egymás elleni meccsére készül az ATP Touron.

Egyik szemünk sír, a másik nevet a rotterdami sorsolást látván, hiszen Marozsán Fábián és Fucsovics Márton éppen egymás ellen kezd, ugyanakkor így biztosan lesz magyar a legjobb 16 között.  

Nem olyan régen Tatabányán még egy célért küzdöttek a Davis Kupában, mint ahogyan az év elején az Ausztrál Openen is, ahol párosban neveztek és egy győzelmet ünnepelhettek. Most viszont félre kell tenni a barátságot és az egyéni célokra helyeződik a fókusz, ha pedig így nézzük, akkor ez egy jó kis presztízs meccs a két magyar között. 

'Fábi' az előző szezonban szépen betört a profik közé és olyan eredményeket jegyzett, amivel megelőzte 'Fucsót' a világranglistán és jelenleg már 24 hellyel elhúzott tőle. A nagyobb tapasztalat viszont mindenféleképpen a hét évvel idősebb magyar mellett szól, akinek kifejezetten erős versenye a rotterdami, hiszen ezen a tornán korábban döntőzni és kétszer negyeddöntőzni tudott, míg Marozsán első alkalommal vesz részt ezen a hollandiai viadalon. 

Ami az oddsokat illeti, az állami irodánál Marci 1.70-es favorit, ami talán annyiból érdekes, hogy Marozsán azért jobban kezdte a szezon, hiszen harmadik körös volt Melbourne-ben, míg az idősebb magyar egyelőre az ATP Touron győzelem nélkül áll 2024-ben.

Ami azonban elbizonytalaníthatja a bukmékereket, hogy a fiatalabb magyar a Davis Kupában két szettben kikapott Dominik Koepfertől, majd a következő napon kisebb sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot. 

Már a német ellen sem volt 100%-os Marozsán és alapból úgy vágott neki a Davis Kupának, hogy a felkészülését többek között egy vírusos megbetegedés nehezítette. 

Nem tudjuk, hogy az elmúlt egy hétben mennyire sikerült felépítenie magát a Hajdúszoboszló SE sztárjának, de talán az elmondható, hogy Fucsovics fizikálisan inkább készen áll erre a találkozóra és ennek is köszönhetően esélyesebb a továbbjutásra. 

De azért ez egy nagyon nehezen jósolható meccs, hiszen tökéletesen ismerik egymást és presztízs miatt biztosan mindketten nagyon meg szeretnék nyerni ezt a találkozót. Korábban Pozsonyban játszottak Challenger-döntőt, amit Fucsovics simán húzott be, de akkor Marozsán még nem ezen a szinten teniszezett. 

Nem mernénk győztesre tippelni, az over viszont adja magát, már csak a pálya gyorsasága miatt is. 


✅ Tipp #1: Játékok száma 22.5 felett @1.87

Fogadási határidő: február 13. 14:00