Átigazolás

Akár 7.50-szeres pénzt is hozhat Benzema

Csak egy "apróság" választja el a korábbi aranylabdás világsztárt attól, hogy visszatérjen Európába.

A januári átigazolási piac eddig viszonylag csendesen zajlott, ám egyes lapinformációk szerint hamarosan bombaként robbanhat egy szenzációs hír. A találgatások akkor kezdődtek el Karim Benzemával kapcsolatban, amikor a karácsonyi szünetről 17 napos késéssel érkezett vissza klubjához, az Al Ittihadhoz, a Real Madrid-legendát pedig azóta már több Premier League-óriással összeboronálták. Benzema pedig nem futott rossz fél szezont az Al Ittihadnál, húsz meccsen tizenkét gólt szerzett eddig, tehát a 36 éves játékosban bőven van még potenciál.

A sztárcsatár jövőjével kapcsolatban nehéz kiigazodni, az interneten több egymásnak ellentmondó anyag is megjelent, ami viszont biztos, hogy a Man United, a Chelsea és az Arsenal is szeretné soraiban tudni. Az átigazolásokkal kapcsolatban az egyik legmegbízhatóbb forrásnak tekinthető Fabrizio Romano szerint az üzlet legnagyobb akadálya, hogy Benzemának hatalmas összegekről kéne lemondania ahhoz, hogy újra Európában rúgja a bőrt, ráadásul a szaúdiak is mindent megtesznek azért, hogy az országban tartsák. 

A bukik mindenesetre már nem veszik készpénznek, hogy a francia ász Szaúd-Arábiában marad, bár a piacon még ez a favorit kimenetel, az 1.33-as szorzó jelzi, hogy nem lefutott ügyről beszélünk.

A statisztikák alapján amúgy Big Benz nem érzi magát annyira rosszul a jelenlegi idényben, hiszen például Mitrovics és Ronaldo mögött ő jegyzi a legmagasabb várható gól átlagot meccsenként (0.86 xG / 90 perc). 

A Premier League mindenesetre tárt karokkal várja, amennyiben alább ad fizetési igényéből persze. Az irodák szerint az átigazolási specialista Chelsea az éllovas a kegyeiért folytatott harcban (3.00), de az utóbbi időben kissé megzuhanó Arsenal is ott van az élbolyban (5.00). A legnagyobb szüksége viszont a Man Unitednek lenne szolgálataira, hiszen Rasmus Hojlund sem váltotta be az ígéreteket, Martial pedig áprilisig kidőlt sérülés miatt. Érdekesség továbbá, hogy nevelőegyesülete, a Lyon is érdeklődik az aranylabdás sztárért, talán ez lenne a legracionálisabb döntés levezetés szempontjából, ám erre az opcióra jelenleg nem kínálnak fogadást.


✅ Karim Benzema következő csapata:

Al Ittihad @1.33

Chelsea @3.00

Arsenal @5.00

Manchester United @7.50

Real Madrid @10.00

Fogadási határidő: február 2. 23:59