Átigazolás

Zidane és Ronaldo egyszerre fúrja Pérez tervét

Bár Karim Benzema egyelőre pocsék szezont fut, Cristiano Ronaldo és Zinedine Zidane mégsem szeretné, ha a Real Madrid megválna a franciától.

Spanyol és angol sajtóhírek szerint a Real Madrid két vezére és Florentino Pérez klubelnök nincs azonos állásponton a csapat nyári átalakítását illetően.

Zidane és Ronaldo sem szeretne megválni Benzemától / skysports.com

Mint ismert, Pérez első számú nyári célpontnak a Tottenham támadóját, Harry Kane-t szemelte ki, akit busás összegért ugyan, de el is tudna hozni Londonból. Az angol támadó a 2017-es évben abszolút berobbant a világelitbe, szinte megszámlálhatatlanul ontja a gólokat, így Pérez úgy véli, érkezésével újra Madridban játszhatna a legerősebb támadósor.

Kane megszerzésének egyik feltétele azonban, hogy a Karim Benzema - Gareth Bale párosból legalább az egyik klasszis elhagyja a királyi gárdát.

Miután a walesi szélsőért annak idején világrekordot jelentő összeget perkált le a Real, ezért Pérez kétszer is átgondolná, hogy megváljon-e tőle, csakhogy a Don Balón értesülései szerint Zinedine Zidane ragaszkodik Benzemához.

Mi több, az angol SkySports arról cikkezett, hogy Cristiano Ronaldo is szívesebben játszana továbbra is Benzema oldalán, mintsem Kane mellett, ez pedig akár meg is fúrhatja a Spurs támadójának spanyolországi szerződését.

A francia támadó egyébként a BBC többi tagjához hasonlóan az utóbbi évek leggyengébb idényét produkálja, de Gareth Bale-lel ellentétben legalább hadra fogható, ha pedig Zidane és CR7 is mellette foglalt állást, akkor azért olyan nagy baj nem lehet a játékával. Na persze, ehhez Péreznek is lesz majd egy-két szava.

A francia tréner egyébkét elő is állt a tervével az elnöknek: nyáron adják el Bale-t, a helyére pedig szerezzék meg a Chelsea-től Eden Hazard-t.

Ezzel megfelelően erősödne a támadósor és Cristiano Ronaldo "vezérbika" szerepe sem lenne veszélyben. A belga támadó megszerzése nem új keletű dolog a blancóknál, évek óta pletykálgatnak az érkezéséről, de érthető okokból a Chelsea nem szívesen válna meg legnagyobb értékétől. Talán majd a nyáron...

240918