Bajnokok Ligája

A rutin vagy a lelkesedés lesz a nyerő?

Kedden este a Manchester City és a Real Madrid párharcával megkezdődnek a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntős párharcai.

realmadrid.com

Mindkét sztárcsapat győzelemmel melegített a hétvégén a sorsdöntő párharcra, a Manchester City hazai környezetben győzte le 4-0-ra a Stoke City-t, míg a Real Madrid kétgólos hátrányból felállva szerezte meg a három pontot a Rayo Vallecano otthonában. A főpróba tehát mindkét oldalon jól sikerült, és a formákkal továbbra sincs gond, az angolok hét tétmeccs óta nem találtak legyőzőre (5-2-0), míg a Real Madrid utolsó 10 találkozójából kilencet behúzott (9-0-1). 

Manchester City#eng-manchester_city#5
Real Madrid#esp-real_madrid#5

A hétvégi bajnokin nem lépett pályára a Real Madridban Cristiano Ronaldo és az első félidő előtt le kellett cserélni Karim Benzemát is, ám a királyi gárda két támadója felépült sérüléséből és csak Zinedine Zidane-on múlik, hogy beteszi-e őket a kezdőcsapatba. Tekintettel a keddi mérkőzés tétjére, alighanem mind a ketten ott lesznek majd az Etihad gyepén. 

A hazai oldalon Vincent Kompanyért izgultak leginkább a drukkerek, de a belga védő is teljesen felépült, viszont az elefántcsontparti középpályás, Yaya Touré kidőlt a sorból, ami óriási érvágás Manuel Pellegrininek. A chilei menedzser az afrikai mellett nem számíthat Samir Nasrira sem, akit erre a Bajnokok Ligája-szezonra nem nevezett be a klub. 

[2217815] 2016-04-26 20:45:00 Manchester City - Real Madridx

goal.com

KI NYERI A BAJNOKOK LIGÁJÁT?    
Real Madrid  3.05 Manchester City 8.25
Bayern München  2.50 Atlético Madrid 4.70

Habár a keddi összecsapást a bukmékerek teljesen háromesélyesnek látják, a továbbjutást illetően már egyértelműen a Real Madrid mellett voksolnak. A blancók az idei kiírásban egyedül a wolfsburgi mérkőzésen szenvedtek vereséget, 8 mérkőzést hoztak le kapott gól nélkül és mindössze 5 találatot engedélyeztek az ellenfeleknek, miközben 26-szor mattolták az ellenfelek védelmét. 

"Fontos dolog, hogy az elődöntőben 150 százalékot nyújts, mert a futballban bármi megtörténhet. Jól fel lehet készülni, de aztán a mérkőzés teljesen máshogy is alakulhat, mint ahogy kellene" - bölcselkedett egy sort a madridiakat irányító Zidane. "A lehető legjobb arcunkat kell mutatnunk, jó lenne gólokat szerezni és nem kapni. Ez a tervünk, mert amikor idegenben játszol, ez nagyon fontos. Ez a célkitűzésünk, remélem nem fordul elő még egyszer az, ami Wolfsburgban" - tette hozzá a francia. "Ebben a párharcban mindkét csapatnak 50 százalék esélye van a továbbjutásra. A játékosaim csak is a győzelemre koncentrálnak. Valami hasonló a hangulat uralkodik az öltözőben, mint a Décima-győztes csapatnál és azt látom, hogy a játékosok nagyon készülnek a Bajnokok Ligája megnyerésére. De azt is tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű"

ELŐDÖNTŐ - KI JUT TOVÁBB?    
Manchester City Real Madrid
2.95 1.35

A Manchester City kispadjáról a szezon végén távozó Manuel Pellegrini is bizakodva tekint az összecsapás elé, a chilei menedzser arra hívta fel játékosai figyelmét, hogy tanuljanak az elmúlt években elkövetett hibákból. "Nagyon fontos, hogy élvezzük az elődöntőt, de tovább akarunk jutni. Ha sikerül a döntőbe kerülnünk, az remek visszajelzése lesz az elmúlt három évnyi munkánknak. Nem kibekkelni akarjuk a döntőt, hanem egy olyan csapattal próbálkozunk, amelyik játssza a futballt, méghozzá jól" - fogalmazta meg a célokat Pellegrini.  "Forró szív és hideg fej - ez az, amire szükségünk van. Az érzelmeinket kontroll alatt kell tartanunk. A Barcelona ellen két alkalommal is 10 emberrel voltunk kénytelen játszani, ez pedig nagyon nehéz feladat. Minden idők egyik legnagyobb klubja ellen játszhatunk, de ha a szurkolóink mellénk állnak, biztos vagyok benne, hogy végrehajtjuk a feladatunkat" . 

Tudtad?
- A Real Madrid utolsó 7 BL-meccséből 6-ot megnyert
- A Real Madrid utolsó hat BL-találkozójából 5-ször rúgott legalább két gólt
- A City öt találkozó óta veretlen a BL-ben  
- A keddi lesz a Real Madrid 27. európai kupaelődöntője
- A City utoljára 1971-ben a KEK-ben jutott el ilyen magasságokig 

Pellegrini arról is beszélt, hogy nem félnek a már 16 gólnál járó Cristiano Ronaldótól sem, sőt, a menedzser elárulta, hogy tudja mi az ellenszer a portugál gólvágóra. "Már akkor mindent tudtam róla, amikor a Villarreal edzője voltam, és a csapatom a Manchester Uniteddel találkozott. Négyszer játszottunk ellenük a Bajnokok Ligájában, és minden alkalommal 0–0 lett a vége, úgyhogy védekezésben valamit biztosan jól csináltunk” - magyarázta a chilei tréner.

A 20 óra 45 perckor kezdődő találkozót illetően bajban vannak a fogadóirodák, mert teljesen háromesélyesnek lövik be a találkozót, a City sikere 2.75-ös oddson, a Real győzelme pedig 2.40-es szorzón fogadható. Az biztos, hogy a City-nek muszáj lesz gólt szereznie, hiszen arra nem apellálhat, hogy a Bernabéu-ban megszórja a madridiakat. 

Fogadás a végeredményre    
Manchester City Döntetlen Real Madrid
2.75 3.35 2.40

Egyik oldalon Kevin de Bruyne és Sergio Agüero a másikon Cristiano Ronaldo - csodálkozunk, hogy a fogadóirodák gólgazdag mérkőzést várnak? A legalább három találat esik a mérkőzésen opció 1.60-as szorzóval fogadható, míg ennek ellenkezője már a pénzünk dupláját érheti.  

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 2.5 Több, mint 2.5
2.10 1.60
[2217815] 2016-04-26 20:45:00 Manchester City - Real Madridx;5
[2217815] 2016-04-26 20:45:00 Manchester City - Real Madridx;