Átigazolás

Igazi világsztárok Kínába igazolását akadályozta meg az új szabályozás

A Chelsea-ből, a Real Madridból és Franciaországból is néztek ki sztárokat a kínai klubok.

Nemrég jelentették be Kínában, hogy új szabályok lépnek érvénybe a Szuper Ligában, melyek értelmében egy csapatban mindössze három idegenlégiós lehet egyszerre a pályán. A kínai szövetség ezzel a lépéssel akarja elősegíteni a kínai játékosok fejlődését, valamint gátat akarnak szabni a töménytelen mértékű költekezésnek. A klubok azonban nem örülnek a reformoknak.

Mint azt Shu Yuhui, az Axel Witselt is foglalkoztató Tinajin Quanjian FC elnöke elmondta, több játékossal is kapcsolatban álltak, így például Diego Costa, Karim Benzema vagy Radamel Falcao megszerzésére is lett volna esélyük.

A Matador sem veszi Kína felé az irányt

"Nagyon nagy terveket szövögettünk, szerettünk volna több játékost is megszerezni, ugyanis nagy szükségünk lenne befejező csatárokra. Ezért is tettünk konkrét ajánlatot például Karim Benzemaért vagy Radamel Falcaóért. Így azonban hiába állapodtunk már meg mindenben Falcaóval vagy a Benfica támadójával, Raúl Jimenezzel és hiába voltunk egy lépésre a megszerzésüktől, kútba esett az ügylet.

De Cavani és Diego Costa is a terveink között szerepelt, ám mind a PSG, mind pedig a Chelsea azt mondta, hogy nyár előtt nem akarja elengedni a játékosát. Akkor pedig már felesleges is lenne megpróbálnunk szerződtetni őket" - mondta az elnök.

Pedig kíváncsiak lettünk volna, hogy Diego Costa 28 évesen elszerződött volna Kínába pénzt keresni.