Angol Ligakupa

Ki küld erősebb tizenegyet pályára az Everton-Fulhamen?

Mindkét fél remek formában, ráadásul egy sikeres Ligakupa-menetelés jól nézne ki a szezon végén is.

Kedden rendezik az Angol Ligakupában az Everton-Fulham összecsapást is, a továbbjutó fél pedig akár reménykedhet is egy Ligakupa-döntőben, hiszen egy szerencsés sorsolás esetén nem Premier League riválissal is összekerülhet majd a továbbjutó. Rendeznek ugyanis egy Port Vale-Middlesbrough párharcot is. A mi meccsünkön két jó formában levő gárda feszül egymásnak, de a hazai pálya az Everton mellett szól.

Az Everton a pocsék szezonrajt illetve a 10 pontos levonás után kissé meglepő, de összeállt, a legutóbbi négy meccsen pedig 12 egység lett a gárda jutalma. Ráadásul a Chelsea, a Newcastle is többek közt a legyőzöttek között volt, emellett pedig nem kapott gólt több, mint 360 perce (!) Sean Dyche gárdája, ami mindenképp megsüvegelendő teljesítmény.

A bombaformából ráadásul a Ligakupában sem tágítana a menedzser, az előzetes hírek szerint szó sincs arról, hogy a cserék kapnak lehetőséget. Ha már idáig eljutottak a liverpooli kékek, szeretnének minél tovább jutni, így egy igen ütőképes 11-re számítunk.

"Ebben a szezonban megpróbáltam megváltoztatni a mentalitást a tavalyi szezonhoz képest. Úgy gondolom, hogy helyes, ha bemegyünk ezekre a versenyekre, és azt mondjuk: "Jól van, srácok, játszotok. Semmi olyasmi, hogy 'Ó, pihenek?'. Számomra nem. Nem élvezem ezt az egészet - ti játszotok. Vége a történetnek." - nyilatkozta Dyche a meccset megelőzően.

Nagy kérdés, hogy így gondolkodik-e Marco Silva is, a korábbi Everton tréner ugyanis jelezte, hogy folyamatos rotációra van szükség, hiszen nagy a decemberi hajtás, így biztos, hogy bele fog nyúlni a hétvégi meccshez képest. Kérdés, hogy hány helyen, ugyanis a Fulham a 3-0-ás vereség ellenére szintén sziporkázott az elmúlt hetekben, két 5-0-ás sikerrel (Nottingham, West Ham) jelezte, hogy elkapta a fonalat. A Szarkák otthonában elszenvedett vereséget nehéz elemezni, hiszen gyakorlatilag a teljes meccset emberhátrányban töltötte a Fulham, Raul Jimenez kiállítása okán.

Mire érdemes fogadni?

A meccs esélyeit mindenképp befolyásolhatja, hogy melyik fél milyen kezdőt fog kiállítani. Mi, látva az Everton legutóbbi kezdőjét a Burnley ellen a Ligakupa-nyolcaddöntőben, ugyancsak a legerősebb 11-re számítunk a liverpooliaktól, míg a Fulhamnek talán nem jelent ennyit ez a kupa, hiszen Silva azért rendszeresen pihentetett eddig a sorozatban. Addig ütjük a vasat, amíg meleg, így behúzzuk a liverpooliak továbbjutását, hiszen hazai pályán igazi erőd lett a Goodison Park az elmúlt hetekben.


✅ Tipp #1: Everton jut tovább @1.55

Fogadási határidő: december 19. 20:45