Premier League

Ez már csak alsóházi rangadó... Két tipp az Everton-Chelsea-re

Egyre jobb formában az Everton, a Chelsea-t pedig továbbra is a hektikusság jellemzi.

Vasárnap több pikáns találkozót is rendeznek a Premier League-ben, ebbe a sorba tartozik a Chelsea evertoni vendégjátéka. Nehéz jól belőni a Chelsea-t, miután teljesen rapszodikus idén a londoni gárda, így a liverpooliaknak is biztos, hogy lesz esélye. A bukmékerek enyhén a Chelsea-t favorizálják.

Nemhogy megfogta a tízpontos levonás, egyre inkább szállítja a jó eredményeket az Everton, amivel már a pontlevonás ellenére is elmozdult a kieső zónából. Csütörtökön ráadásul igen meggyőző játékkal sikerült a Newcastle-t felülmúlni, a 3-0-ás siker ugyan csak a hajrában alakult ki, már az első félidőben egyértelműen a Szarkák fölé nőtt Sean Dyche csapata, ami újfent komoly dicséret.

Ezek a sikerek mindenképp erőt kell adjanak, hiszen a Manchester United ellen is hiába játszottak jól és helyenként fölényben a Goodison Parkban a Kékek, 0-3 lett a vége. Ezzel a vereséggel együtt is azonban a legutóbbi hat meccsen 13 pont jött össze, egyértelműen kezd összeállni ez a csapat, aminek jót tett Calvert-Lewin visszatérése is.

A Chelsea oldalán nincs új a nap alatt. A londoniak nem tudnak megújulni, teljesen kiszámíthatatlanok, ami azt eredményezi, hogy egyszer a Tottenhamet és a Brightont is magabiztosan verik, utóbbit ráadásul egy félidőn át emberhátrányban, következő alkalommal pedig simán kap ki a United vagy a Newcastle otthonában.

A támadójátékkal nincs nagy probléma, a főbb gond a védekezés Pochettinóéknál. A United ellen az egyik leggyengébb produktum volt ebből a szempontból, a 2-1-es vereség nem is adja vissza, hogy mennyivel volt jobb a United, de a City és a Newcastle is négyet vágott a Kékeknek, ami nagyon rosszul fest.

Ami viszont pozitívum, hogy visszatérhet Conor Gallagher az eltiltása után, márpedig az angol tudott segíteni a londoniaknak az elmúlt hetekben. Az Evertonnál ezzel szemben kérdőjeles Seamus Coleman és Jordan Pickford játéka is, miután kisebb sérülést gyűjtöttek be a csütörtöki meccsen. Ha tudják vállalni, egyértelműen újfent meccsben lehetnek a Chelsea ellen.

Mire érdemes fogadni?

Két megbízhatatlan csapat mérkőzésén végkimenetelre fogadni öngyilkosságnak tűnik. Az érték inkább az Everton oldalán van, de nagy pénzt nem tennénk a hazaiak sikerére, valamint az 1X-re sem. A vendégek védelmét látva inkább a mindkét csapat betalál opció tűnik reálisnak, reméljük csütörtökkel ellentétben a papíron favorit vendégek is betalálnak legalább egyszer.

Ami még játszhatónak ígérkezik erre a 90 percre, az egy evertoni gól a második félidőre. 1.74-es szorzón erős szorzónak tűnik, pláne, hogy a Chelsea védelme mennyire sebezhető mostanában, ezzel pedig le is tudnánk védeni, ha a vendégek nem találnak be.


✅ Tipp #1: Mindkét csapat betalál @1.61
 

✅ Tipp #2: Everton gólszám második félidő: 0.5 felett @1.74

Fogadási határidő: december 10. 15:00