Premier League

Egy "tuti", egy klasszikus - ezekkel a tippekkel várjuk az Everton-Newcastle-t

Mindkét fél számára igen fontos 90 perc következik, mi pedig jó meccset várunk a Goodison Parkban

Csütörtökön a Tottenham-West Ham találkozó mellett egy Everton-Newcastle összecsapást is rendeznek, amely során mindkét gárdának nagyon jól jönne a három pont. Az Everton az ominózus pontlevonás okán még mindig a kieső helyen tanyázik, míg a Szarkák a hetedikek, de egy győzelemmel egy pontra zárkózhatna a negyedik helyezett Cityre is.

Bár a tabella alapján nincs jó helyzetben az Everton, Sean Dyche csapata sokkal többre képes, mint amit a tabella jelenleg sugall, így aggodalomra egyelőre a 17. hely ellenére sincs ok a liverpooli kékeknél ha a bennmaradásról beszélünk. A 17 gyűjtött ponttal sem lenne sokkal feljebb a tabellán helyezésben a gárda, de alapvetően sem lehetett túl magasztos célokat megcélozni ezzel a garnitúrával, még ha idén bizonyítják is, hogy egy stabil középcsapat szintjét képesek hozni.

A legutóbbi öt meccsen 10 pontot gyűjtött, a Ligakupában már a negyeddöntőbe jutott a kisebbik liverpooli alakulat, tehát a forma is abszolút alátámasztja ezt. Azonban a következő meccsek igencsak nehéznek ígérkeznek, hiszen a Newcastle után a Chelsea, Burnley, Tottenham és a Manchester City lesz az ellenféllista.

A Newcastle oldalán már az komoly sikerként elkönyvelhető, hogy ennyi sérülttel és a kettős terheléssel lőtávolságon belül található a Premier League-ben a top négyért folyó harcban. Ráadásul a hétvégén egy ártalmatlan szituációban megsérült Nick Pope is, így még tovább nőtt a sérültszámláló.

Callum Wilson, Harvey Barnes, Jacob Murphy, Joe Willock mellé csatlakozott Pope, így az alapcsapatból már öten kiváltak, hogy csak a legfontosabb nélkülözötteket említsük. Az Everton oldalán Dominic Calvert-Lewin visszatérhet a Nottingham elleni meccs után, míg Amadou Onana játéka kérdéses.

Mire érdemes fogadni?

A bukmékerek nem nagyon tudnak dönteni az esélyeket illetően, amit részben megértünk, hiszen annyi hiányzó van a Szarkáknál, hogy már egy ütőképes kezdőt ki lehetne hozni a sérültekből a nevek alapján. A Manchester United ellen ennek ellenére gond nélkül összejött a győzelem, az egygólos siker nem adja vissza, hogy mekkora fölényben játszottak Isakék.

Két tippet hozunk a csütörtök esti találkozóra, egyrészt a Newcastle jelenlegi keretét látva szinte biztos, hogy Dyche nem fog nyúlni a cserékhez csak ha muszáj, így az első cserét az Everton végezheti el.

Emellett pedig van ráció abban is, hogy mind a két csapat betalál, hiszen a liverpooliak az elmúlt 10 meccsükön csak kétszer nem találtak be. A United elleni hazai meccsen rengeteg helyzete volt a gárdának, míg a városi rivális Liverpool ellen hamar emberhátrányba került a csapat. Egy gólra Calvert-Lewinnal legalább jók lehetnek a hazaiak, de a Szarkák támadójátékában is bízunk annyira, hogy legalább egyszer megzördítik Pickford hálóját.


✅ Tipp #1: Első csere: Csapat 1 @1.85
 

✅ Tipp #2: Mindkét csapat szerez gólt @1.72

Fogadási határidő: december 7. 20:30