NB I

Ezekre fogadunk az NB I rangadóján - tippek a Vidi-Paksra

A harmadik helyezett fehérváriak a biztosan őszi első paksiakat fogadják szombaton, ebédidőben.

Az idei utolsó NB I-es fordulót rendezik meg, amely a 17. lesz a sorban. A játéknap nyitómeccse pedig óriási rangadó lesz, ugyanis a harmadik helyezett Fehérvár a már biztosan őszi első Paks együttesét fogadja. A bukmékereknél háromesélyes a mérkőzés, igaz, úgy vélekednek, hogy valamely irányba eldől a találkozó (picit a vendégeket támogatják az oddsmesterek), az ikszre ugyanis közel négyszeres szorzón lehet tenni.

Csapathírek

A fehérváriak továbbra is parádés formában vannak, az utolsó 10 bajnokijukból csak hármat nem tudtak megnyerni, ezek közül is pedig mindössze egyet veszítettek el. A hétvégére zsinórban két győzelemmel fordultak, a Puskás Akadémia elleni 3-1-es sikert követően Mezőkövesden tudtak nyerni 2-0-ra. 

A piros-kékek a remeklésüknek köszönhetően a harmadik helyen tanyáznak (igaz, a negyedik pozícióban lévő felcsútiaknak is ugyanúgy 27 egységük van), a második helyezett Ferencvárossal szemben három, míg a listavezető Pakssal szemben hét pont volt a lemaradásuk a fordulót megelőzően.

Borsodban pedig már csak Hangya és Kalmár hiányzott Grzelak együtteséből, akik hétvégén sem jutnak szóhoz, szintúgy, mint Szerafimov, aki Mezőkövesden begyűjtötte ötödik sárga lapját.

A paksiak is kiváló passzban vannak, vagyis kijöttek a gödörből. November elején ugyanis gól nélküli remit játszottak az MTK ellen, majd 1-0-ra kikaptak Debrecenben. Ám a kéthetes szünetet jól kihasználták, mivel a leállást követően 4-1-re múlták felül a Diósgyőrt, 2-1-re győztek Újpesten, míg a vasárnapi "aranyrangadón" 3-2-re nyertek a Ferencváros ellen.

A múlt heti sikernek, a zsinórban megszerzett kilenc pontnak, valamint a Fradi bukdácsolásának köszönhetően pedig már biztos, hogy a telet az élen töltik az atomvárosiak, akármilyen eredményt is érjenek el a Sóstói Stadionban.

Bognáréknál az FTC ellen, Silye, Vas, a társ házi gólkirály Windecker, Hegedűs, Bőle és Temesvári is kimaradt (közülük nem lehet tudni, hogy ki tud visszatérni szombaton), míg Kinyik kisárgázta magát, így biztosan nem szerepel a hétvégén.

Mire érdemes fogadni?

Az utóbbi években, köszönhetően a fehérváriak gyengélkedésének, lényegében a Paks szájíze szerint alakultak a felek egymás elleni találkozói. Szeptember elején az atomvárosiak 2-0-ra győztek hazai pályán, míg tavaly kétszer nyomták le a Vidit otthon, Sóstón pedig 1-1-et játszottak. Az utolsó piros-kék sikerig 2021-ig kell visszalapozni a históriás könyvekben, akkor 2-1-re győzött a Fehérvár hazai pályán.

Habár órási lesz a tét, lényegében mindkét csapat teher és tét nélkül futballozhat. A paksiak ugye enyhén szólva is túlszárnyalták a velük szemben elvártakat, de mindez igaz a fehérváriakra is, akikről ne felejtsük el, hogy tavaly majdnem kiestek, míg idén a negyedik fordulót követően mindössze egyetlen egy pontjuk volt, s az utolsó előtti helyen álltak...

Avagy abszolút nem volna meglepő, ha végül gólparádéba fulladna a találkozó (amelyet a Vidi vezetőségének köszönhetően jó páran ingyen tekinthetnek meg, vagyis a megszokottól jóval több szurkoló várható), főleg, ha hozzátesszük az eddigiekhez azt is, hogy a Fradi után a két legjobb támadóalakzat néz farkasszemet egymással, amelyek két lőtt gólt átlagolnak meccsenként, de a minimum egy kapott találat is borítékolható részükről, ha a matekot hívjuk segítségül.

Mindezek után pedig négy tippel is próbálkoznánk. Az első a klasszikus mindkét csapat szerez gólt és több, mint 2,5 találat születik, a második szinte ugyanez, de legalább négy gólra fogadunk, a harmadik, hogy mind a két játékrészben születik legalább két-két találat, míg az utolsó, egy igazi nagy szorzóért pedig nem más, minthogy a Vidi és a Paks is gólt szerez az első és a második félidőben is.


✅ Tipp #1: Mindkét csapat szerez gólt + Több, mint 2,5 gól @ 1.74

✅ Tipp #2: Mindkét csapat szerez gólt + Több, mint 3,5 gól @ 2.48

✅ Tipp #3: 1. félidő gólszám több, mint 1,5 + 2. félidő gólszám több, mint 1,5 @ 3.70

✅ Tipp #4: Mindkét csapat szerez gólt - 1. félidő - Igen + Mindkét csapat szerez gólt - 2. félidő - Igen @ 8.00

Fogadási határidő: december 16. 12:30