NB I

Több tippünk is van a Puskás-Vidire

  • Tomihmv

Fejér vármegyei rangadóval tér vissza az NB I, amely ütközetre két ötletünk is van.

Szűk két hetet követően, a válogatott mérkőzések miatti szünet után, folytatódnak a küzdelmek az NB I-ben. A 26. forduló nyitómérkőzése pedig egy igazi derbi lesz, hiszen a két Fejér vármegyei együttes, avagy a Puskás Akadémia és a Fehérvár csap össze Felcsúton. A fogadóirodákban masszív favoritnak számítanak a hazaiak, sikerüket ugyanis 1.75-szörös átlagoddson lehet megjátszani.

Csapathírek

Pedig nincsenek jó formában a felcsútiak, ugyanis az MTK elleni, 6-1-es sikerüket követően zsinórban négy bajnokin sem tudtak nyerni. Debrecenben 1-0-ra kaptak ki, majd Diósgyőrben 1-1-et játszottak, azt követően 2-0-s vereséget szenvedtek otthoni környezetükben az Újpesttől, míg a leállás előtt 1-1-et hoztak össze a Ferencváros otthonában.

A gyengélkedésnek, valamint a többi együttes teljesítményének köszönhetően a Puskás Akadémia ugyan még az ötödik helyen áll a maga 36 pontjával (a negyedik helyezett Lokinak is ugyanennyi van), viszont a nyolcadik pozícióban lévő Kecskemét mindössze három egységgel van elmaradva...

A Fradi ellen egyébként a PFLA-ból Corbu hiányzott mindössze, viszont Ormonde-Ottewill begyűjtötte ötödik sárga lapját, így a vármegyei derbin nem léphet pályára.

"Igazi „hatpontos” meccs lesz, úgy érzem, ha nyerünk, nagyon komoly esélyünk lesz a harmadik hely megszerzésére. Szóval nagyon kellene a győzelem, és véleményem szerint vagyunk is olyan formában, hogy meglegyen, legalábbis a Fradi elleni teljesítményünk ezt sugallja. Az azt megelőző összecsapások nem a terveink szerint alakultak, de arra a produkcióra már lehet építeni. A jó játékunk ugyan győzelemmel nem párosult, de pontot tudtunk rabolni az Üllői úton, ami az idén bajnokin rajtunk kívül senkinek sem sikerült" - nyilatkozta Nagy Zsolt, a Koszovó ellen betaláló magyar válogatott játékos klubja hivatalos honlapjának.


>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


A fehérváriak a hazaiakkal ellentétben a pauza előtt lezárták rossz sorozatukat. Zsinórban aratott három győzelmüket követően háromszor kaptak ki, ráadásul úgy, hogy gólt sem tudtak rúgni azon intervallumban. Ugyanis 4-0-ra veszítettek Diósgyőrben, majd 2-0-ra kaptak ki Újpesten, s ugyanilyen arányú vereséget szenvedtek hazai pályán a Ferencváros ellen.

Kecskemétre tehát igen negatív előjelekkel utaztak, azonban be tudták venni a lila-fehérek otthonát, ahol végül 1-0-s diadalt arattak. A megszerzett három pontnak köszönhetően pedig továbbra is a harmadik helyen tanyáznak, négy pontot vernek az üldözőkre (Loki, Puskás), viszont nyolccal vannak elmaradva a második pozícióban lévő Pakstól.

A közel két héttel ezelőtti siker mellett további pozitív hír a Vidi szurkolóknak, hogy a KTE ellen már csak Hangya és Kalmár maradt ki, a többiek egytől egyig visszatértek. 

"Az egyik legfőbb riválisunk a Puskás Akadémia. A felcsúti csapat nem csak a tabellán van a közelünkben, hanem földrajzilag is egymáshoz közel vagyunk, emiatt külön rivalizálás jellemzi ezt a párharcot. Az elmúlt években ellenfélként megtapasztaltam azt, hogy a Puskás Akadémiának mindig olyan csapata van, amelyben nagyon sok jó képességű labdarúgó szerepel. Ha jó napot fognak ki, akkor az NB I abszolút elitjéhez tartoznak. A célunk az, hogy felvegyük felük a kesztyűt és semmikép nem szeretnénk alárendelt szerepet játszani a péntek esti rangadón" - fogalmazott klubja hivatalos oldalának Sigér Dávid.

Mire érdemes fogadni?

A felek az idei szezonban kétszer csaptak össze, előbb, augusztus közepén 2-2-re végeztek Felcsúton, majd december elején a Vidi 3-1-re nyert a Sóstói Stadionban.

Habár a Fradi elleni iksz Hornyák Zsolt szerint voltaképp győzelemmel ér fel, s hazai pályán játszhatnak, azért mégis négy nyeretlen meccsel a hátuk mögött várják a sárga-kékek a találkozót, hatpontos hátrányban vannak a Vidivel szemben. Mindemellett egy igazi presztízsmeccsről beszélünk, avagy kissé túlzónak érezzük, hogy ekkora favorit a PFLA nagypénteken. Ezzel pedig érdemes lehet szembemenni, így elsőként a Vidire kínált +0,75-ös ázsiai hendikepet vesszük ki, amely teljesen csak akkor veszítene, ha a Puskás legalább két góllal nyerne, amire lassan öt éve nem volt példa a felek párharcában.

Ezen kívül pedig még úgy véljük, hogy a mindkét csapat szerez gólt opcióba is érdemes lehet fektetni. Habár a felek szoros meccset vívhatnak, ez mindig így van kettejük összefeszülésekor, s az előjelek alapján, továbbá, hogy az utolsó négy tétmeccsükön rendre betalált mindkét együttes, úgy véljük, hogy minderre most is van sanszuk, így ilyen szorzón bőven látunk fantáziát ebben a tippben.

{"headTitle":"Puskás Akadémia - Fehérvár","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-29 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fehérvár +0,75 (ázsiai hendikep)","odds":"1.91","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt - Igen","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4206696] 2024-03-29 20:00:00 Puskás Akadémia - MOL Vidi FCx;