NB I

Muszáj kontrázni a trendeket a Diósgyőr-Vidin

A pocsék formában lévő Diósgyőr a három sikerből érkező Fehérvár gárdáját fogadja szombaton.

Szombaton három találkozó kerül terítékre az NB I 22. fordulójában, jelen cikkünkben pedig a Diósgyőr-Fehérvár ütközettel foglalkozunk. Hiába várja sokkal jobb passzból a vendégcsapat a mérkőzést, a bukmékereknél egyre nagyobb favorit a miskolci gárda, háromesélyben már a kétszeres szorzót sem éri el a sikerükre kínált szorzó sok helyen...

Csapathírek

Pocsékul indult a tavaszi szezonja a Diósgyőrnek, hiszen a start előtt kirúgta edzőjét, majd Debrecenben kétgólos előnyről nem tudott nyerni, ugyanis 2-2-re végeztek végül a felek. Azt követően Kecskeméten kapott ki 2-1-re, majd ugyanilyen arányú vereséget szenvedett az edzőváltáson áteső Újpest ellen hazai pályán, míg múlt heti bajnokija a Ferencváros nemzetközi kupaszereplése miatt elmaradt.

A három meccsen gyűjtött egy pont édes kevés, a miskolciak ugyanakkor még mindig a nyolcadik helyen állnak a táblázaton. Igaz, a kilencedik Zalaegerszeg is ugyanannyi egységet (25) kapart össze, a tizedik Újpest egy ponttal van lemaradva, viszont a már kieső pozícióban lévő, 11. helyezett Kisvárdára nyolc pontot ver rá.

A DVTK-nak új mestere van egyébként, Vladimir Radenkovic először a Vidi ellen irányíthatja övéit, az új edző pedig szombatra bátor játékot és győzelmet ígér. A legutóbbi meccsen a hazaiaknál Bárdos, Franchu, Baco és Bényei sem játszott, míg azóta erősödött a keret, Szabó Levente érkezett ugyanis a Viditől kölcsönbe a teljes tavaszi szezonra.

[4206672] 2024-02-24 15:00:00 Diósgyőr - MOL Vidi FCx;

A fehérváriak 3-1-es vereséggel rajtoltak tavasszal, ilyen arányban kaptak ki ugyanis Zalaegerszegen. Akkor még foghíjas volt a Vidi kerete, de nagyon úgy fest, hogy azóta sikerült pótolni a távozókat, hiányzókat, hiszen zsinórban háromszor is nyerni tudott a csapat.

Kisvárdán 2-1-re, az MTK otthonában 2-0-ra, míg vasárnap a Debrecen ellen hazai pályán 1-0-ra. A megszerzett kilenc egységnek köszönhetően pedig a piros-kékek megszilárdították harmadik helyüket a táblázatot, öt egységet vertek a játéknap előtt a negyedik pozícióban lévő Puskás Akadémiára, s három pontra voltak a második Ferencvárostól (amely eggyel kevesebb meccset vívott meg), valamint négyre az éllovas Pakstól.

Pedig vannak még kimaradói a vendégeknek, hiszen Fiola, Hangya, Kalmár vagy Karamoko is kihagyta a legutóbbi bajnokit. Mindezen túl pedig, ahogy fentebb is említettük, Szabó Levente éppen a Diósgyőrhöz került kölcsönbe a tavaszi szezonra.

Mire érdemes fogadni?

A két együttes az idei szezonban eddig egyszer találkozott, fordított pályaválasztás mellett a Vidi 4-0-ra tudott győzni a Diósgyőr ellen. Érdekességként megjegyeznénk, hogy ugyanilyen arányú fehérvári siker született a felek legutóbbi, miskolci meccsén, még 2021. májusában...

Az előjelek alapján nem vitás, hogy a vendégek várják sokkal jobb passzból a találkozót, s noha egy edzőváltás megdobhat egy csapatot, pláne, hogy volt is a miskolciaknak két hetük erre a találkozóra készülni (az NB III-as Putnokot például 4-0-ra verték edzőmeccsen), de azért túlzásnak érezzük mindezek tükrében, hogy ekkora favoritnak számítanak a borsodiak, s folyamatosan csökken a szorzójuk... 

Avagy azon a véleményen vagyunk, hogy érdemes lehet szembemenni a trendekkel, mi legalább is ezt tesszük, avagy a Vidire fogadunk +0,5-ös hendikeppel, vagyis az X2-t vesszük ki a találkozóra.


✅ Tipp #1: Fehérvár +0,5 @1.83

Fogadási határidő: február 24. 18:30