Darts

Erre fogadunk Van Gerwen és Humphries negyeddöntőjén

Vasárnap délután a negyeddöntőkkel folytatódnak a küzdelmek Mineheadben, majd este jönnek az elődöntők és végül a döntő.

A Grand Slam of Darts után ismét egy olyan tornát láthatunk, amely elég szép kis csillaghullást hozott, hiszen nincs már versenyben a világelső Michael Smith, a korábbi döntős Gerwyn Price, de kiesett Rob Cross, Jonny Clayton és Dave Chisnall is. Először jutott be viszont a PCF-en a legjobb nyolc közé Luke Woodhouse, Gabriel Clemens és Ryan Joyce, előbbi kettő ráadásul éppen egymás ellen vívja majd a negyeddöntőt, így valamelyikük este a döntőért játszhat majd.

A negyeddöntők sorát Stephen Bunting és Michael van Gerwen csörtéje nyitja, ami elég jó kis meccsnek ígérkezik, hiszen mindkét játékos jó formát mutatott az elmúlt napokban. A háromszoros világbajnoknak szombat délután szaladt nagyon a keze, Ross Smith-t ugyanis úgy verte el 6-1 arányban, hogy 118.52-es átlagot dobott, amire korábban a torna történetében még nem volt példa. Este ennyire már nem sült Van Gerwen keze, de az az igazság, hogy nem is volt rá szüksége. Ami Buntingot illeti, az angol dartsosnak is volt egy erős, 105-ös átlaga Gian van Veen ellen, majd egy nagyon nehéz meccset nyert meg az ellen a Kim Huybrechts ellen, aki előtte Price-t küldte haza.

Érdekes mérkőzés elé nézünk, mert Van Gerwen éveken át dominálta kettejük párharcát, egészen pontosan sorozatban 16 meccset nyert meg Bunting ellen, míg nem idén Kielben az angol végre le tudta győzni a holland sztárt. Nem is akármilyen meccsen, hiszen Van Gerwen 3-3-nál csak a dupla 12-t rontotta el a kilenc nyilas kísérletnél és bár a leget nem veszítette el, de Bunting a kihagyott lehetőségből táplálkozva, sorozatban három leget nyerve húzta be a győzelmet. Most már biztosan nagyobb hittel megy neki az angol a Van Gerwen elleni csörtéknek, ami nem a legjobb hír a hollandnak, ugyanis Bunting az elmúlt ahetekben elég jó formának örvend.


✅ Tipp #1: 16.5 leg felett @2.01

Fogadási határidő: november 26. 14:00


A másik nagyon izgalmas negyeddöntő az James Wade és Luke Humphries csörtéje lehet. Utóbbi továbbra is fantasztikus formának örvend, de éppen a rutinos honfitársa volt az, aki az elmúlt hónapokban egyszer már borsot tudott törni az orra alá. Ha most csak az őszi mérkőzésiket nézzük, akkor október közepén volt egy nagyon egyoldalú találkozójuk, amit brutális játékkal 6-0-ra nyert Humphries. Ezt követően az Európa-bajnokságon futottak össze, ahol arra lehetett számítani, hogy a fiatalabb angol ismét diadalmaskodik, ám Wade ezt máshogyan gondolta és 10-6-tal borította a papírformát. Itt azonban még nem ért véget az egymás elleni csörtéik sorozata, a Grand Slam elődöntőjében jött az újabb megmérettetés, amelyen mindketten elég feszültek voltak, de Humphries-nak sikerült visszavágnia a dortmundi fiaskóért.

Kíváncsian várjuk, hogy ezúttal Mineheadben melyikük kerekedik felül. Az előző két meccsük alapján Wade-nek megvan az a képessége, hogy elbizonytalanítsa Humphries-t, hiszen 'Cool Hand' mind a Grand Slamen, mind pedig az Eb-n a 'Gép' ellen játszotta a leggyengébb meccsét. Pokolian nehéz persze még így is legyőzni Humphries-t, mert rettentően nagy önbizalommal és rettentően jó formában játszik.


✅ Tipp #1: 16.5 leg felett @2.06

Fogadási határidő: november 26. 16:00