Darts

Többek között egy 3.75-ös oddsra pályázunk pénteken

Három tippet néztünk ki a dortmundi darts Európa-bajnokság második játéknapjára.

Különösebb meglepetés nélkül vette kezdetét a dortmundi darts Európa-bajnokság, nyerni tudott többek között Michael Smith, Gerwyn Price, Peter Wright és Nathan Aspinall, kiesett viszont az első kiemelt Dave Chisnall, bár ahogyan a játéknap felvezetőjében említettük, Chris Dobey ellen egy abszolút 50-50-es csata elé nézett. Pénteken újabb nyolc mérkőzés lesz terítéken, bemutatkoznak az alsó ág főszereplői.
 

Már az első körben búcsúzik a címvédő?


Egy éve hatalmas meglepetést okozott Ross Smith Dortmundban, hiszen outsiderként káprázatos játékkal verte végig a mezőnyt és nyerte meg élete első major trófeáját. Bár azóta hasonló menetelést nem láthattunk az angol dartsostól, de abban biztosak lehetünk, hogy nagyon motivált, hogy megvédje a címét. Ez azonban nem ígérkezik egyszerű mutatványnak, hiszen már a következő körben összefuthat Michael van Gerwennel, utána pedig akár Josh Rockkal. De tartogathat mglepetést számára a péntek esti Ricardo Pietrecko elleni csörte is, hiszen a német szintén a semmiből tudott megnyerni egy European Tour-versenyt, aminek köszönhetően gyakorlatilag jobb helyen kvalifikált az Eb-re, mint a címvédő Smith.

Abban, hogy Pietrecko megnyerte a German Darts Championshipet óriási szerepet játszott a német közönség, amelynek energiáját csodásan magába szívta és elhitte, hogy képes a "lehetetlenre". Mivel Dortmund ad otthont az Eb-nek, 'Pikachu' ismét hatalmas támogatásra számíthat. Nem véletlen, hogy a fogadóirodák csak egy hajszállal hozták ki esélyesebbnek az angolt. Győztesre nem mernénk tippelni, 3.75-ért abban azonban látunk értéket, hogy mindketten dobnak legalább 3 180-at.


✅ Tipp #1: Mindkét játékos 3+ 180-at dob @3.75
 

Fogadási határidő: október 27. 19:00



Ha egy üzlet beindul?


Az idei Európa-bajnokság egyik legnagyobb esélyese kétségkívül az a Luke Humphries, aki a hónap elején a World Grand Prix-n végre révbe ért és megnyerte karrierje első major címét. Ha valaki, akkor Humphries ezt már nagyon megérdemelte, hiszen az elmúlt másfél évben a világ egyik legjobb játékosává nőtte ki magát. De nem valószínű, hogy ennyivel megelégedne az angol, Dortmundban ismét a trófea megszerzése lehet a célja.

'Cool Hand' ellenfele az a Brendan Dolan lesz, aki békanyálon csúszott be a mezőnybe. Sok kiemelkedőt nem láthattunk az északírtől az idei European Tour során, azonban tudjuk jól, hogy mérhetetlen rutinnal rendelkezik, aki képes lehet meglepetést okozni. De nem Humphries ellen, az angol olyan formában és akkora önbizalommal játszik, amivel borzasztóan nehéz lesz konkurálnia Dolannek. Rövid meccs, de nem lepődnénk meg, ha kinyílna az olló a két játékos között.


✅ Tipp #1: Humphries -2.5 @1.85
 

Fogadási határidő: október 27. 19:00


 

Akár három holland is továbbjuthat!


A hollandok közül a nyitónapon Danny Noppert rárúgta az ajtót az Európa-bajnokságra, Raymond van Barneveldnek viszont túl nagy falat volt a világelső Michael Smith. Pénteken három holland lép majd színpadra és nem kizárt, hogy mind a hárman tovább is jutnak a legjobb 16 közé.

A négyszeres Eb-győztes Michael van Gerwen pályázik a legnagyobb eséllyel a győzelemre, ellenfele az a Madars Razma lesz, aki öt éve nem tudta legyőzni a holland klasszist.

Akire inkább kíváncsiak leszünk, az az a Gian van Veen, akitől idén csodás dolgokat láthattunk a profik között. A fiatal holland az egyik legerősebb meccsét éppen mostani ellenfele, Damon Heta ellen dobta még a nyáron. Akkor úgy verte el az ausztrált nullára (!), hogy 114-es átlagot dobott, míg Heta 103-mal zárt. Tényleg pazar játékra képes Van Veen és egyáltalán nem lepődnénk meg, ha ismét megviccelné az ausztrált.

Kevésbé bíztató mostanság Dirk van Duijvenbode teljesítménye, aki ráadásul James Wade személyében egy minden hájjal megkent rutinos ellenfelet kapott. Na, ez az a meccs, amelyben nem mernénk belenyúlni, mert itt aztán bármi lehet.

Színpadra lép egyébként még Jonny Clayton és Josh Rock is, előbbire José de Sousa, utóbbira Daryl Gurney ellen vár izgalmas meccs.


✅ Tipp #1: Van Veen nyer@1.98
 

Fogadási határidő: október 27. 19:00