Bajnokok Ligája

Jön az ukrán szívesség a Barcelonának? - tipp a Benfica "életmentő" meccsére

  • varin

Az elmúlt évek legfontosabb meccsére készülnek Portugáliában, ám a siker máson is múlik.

A tabellára pillantva nehéz, az oddsokat tekintve viszont relatíve kényelmes helyzetből várja a Benfica a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulóját. A portugál sztárcsapat abban a szellemben lép pályára, hogy ha legyőzi a tét nélkül játszó Dinamo Kijevet, csak akkor nem jut tovább a legjobb 16 közé, ha eközben a Barcelona is nyer Münchenben. De vajon ismét hat majd a híres Guttman Béla-átok?

3714056

Szinte már nyeregben is érezhetné magát a Benfica, ha Barcelonában Haris Seferovic nem hagyja ki a tényleg kihagyhatatlan helyzetet. A svájci klasszis az üres kapuba nem talált be Katalóniában, ez a mozzanat pedig azt jelenti, a Benfica sorsa már nem a saját kezében volt. Pedig akkor szinte ki sem lehetett volna énekelni a sajtot a Sasok szájából, így viszont fél szemükkel azt kénytelenek lesni, mi történik az Allianz Arénában.

A helyzet viszont nem csak emiatt nem megnyugtató a Benfica számára. A csapat nem örvend igazán jó formának, pénteken a Sporting vitt el három pontot a városi riválistól, így pedig a piros-fehérek lemaradása már 4 egység a két nagyágyú mögött a honi viadalban.

Az ESPN jelentése szerint Jorge Jesus edző meg is kapta az ultimátumot, ha nem verik meg a Dinamo Kijevet, akkor új állás után nézhet .

A hírek egyébként a brazil Flamengóról szólnak, amelyet első körben még elutasított a veterán tréner, ám ki tudja, mit hoz a szerda este.

A Kijev csapatában tehát egy verhető és tét nélkül játszó csapat látogat az Estadio de Luzba, és bizony a tétbeli eltérés adja a szélsőségesen alacsony szorzót a Benficára. Az ukránok egyébiránt nincsenek rossz formában, utolsó három bajnokijukat 11 lőtt góllal hozták le és a Bayern elleni BL-találkozót is tisztességesen lehozták.

Hiányzók tekintetében elsősorban a portugáloknál vannak maródiak, de itt sem a fontosabb játékosok. Az viszont okozhat némi fejtörést, hogy Otamendi, Weigl, Grimaldo, Joao Mario és Rafa is egy sárgára vannak az eltiltástól, így amellett, hogy muszáj nyernie Seferovicéknak, még a lapokkal is óvatosan kell bánniuk.

A kötelezők a legnehezebbek, ráadásul egy tényleg tét nélkül játszó Kijev ellen mindenki győzelmet vár a Benficától. A nagy kérdés az, hogy mit tud emellett elérni a Barcelona Münchenben és hogy esetleg lesz-e némi katalán motiváció az ukránok részére 1 aprócska pont megszerzéséért.

Fogadási szempontból nehéz a helyzet, mert a Benfica 1.30-as szorzójában semmilyen érték sincsen, noha már Kijevben is sokkal jobbak voltak a luzitánok.

Mi hajlunk a meglepetéseredmény felé, vagy legalábbis látjuk azt, hogy nem fog gálázni a Benfica. Ezt leszámítva viszont egyértelmű a javaslat: erre a meccsre élőben érdemes fogadni, ha az ember már látja, mennyire is akarnak az ukránok borsot törni a portugál orrok alá.

{"headTitle":"Benfica-Dinamo Kijev","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-12-08 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dinamo Kijev +1.75","odds":"1.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3714056] 2021-12-08 21:00:00 Benfica - Dynamo Kyivx;