Európa Liga

Ez egy jó tipp lehet a Benfica - Sahtarra?!

  • mr.blonde

Bár nincs rossz helyzetben a Benfica, a bukiknál mégis a Sahtar Donyeck a továbbjutás favoritja.

2-1-es ukrán győzelemmel záródott az egy héttel ezelőtti odavágó a Benfica- Sahtar párharcban, vagyis mindkét együttes számára jó eredmény született az első 90 percen. A donyeckieknek sikerült előnyt kiharcolniuk a visszavágóra, míg a portugál megrúgták az idegenbeli gólt, ennek köszönhetően pedig már egy minimális győzelem is a továbbjutásukat eredményezné.

Csapathírek

A hétvégi bajnokit mindkét csapat erősen lepihente, hiszen egyaránt 1-0-s győzelmet arattak egy gyengébb képességű ellenfél ellen. A Sahtar magabiztosan vezeti az ukrán ligát, míg a Benfica nagy harcban áll a Portóval az aranyért.

A hiányzók terén a portugálok állnak rosszabbul, hiszen Gabriel Pires, Jardel biztosan nem játszik, míg Samaris és Vinícius játéka erősen kérdéses. A másik oldalon Detinho és Solomon maradt ki ezúttal is.

[3236294] 2020-02-27 21:00:00 Benfica - Shakhtar Donetskx

Mire érdemes fogadni?

Az 1X2-es piacokon ugyan a Benfica az esélyesebb a győzelemre, a továbbjutást illetően viszont a Sahtar a favorit. Ez azt is jelenti, hogy a fogadóirodák szerint az ukrán csapat betalál majd a Luz-stadionban is, így a lisszaboniak továbbjutásához minimum két rúgott gól szükségeltetik.

Az kétségtelen, hogy a donyecki brazilok európai szinten is komoly játékerőt képviselnek, így lenullázni őket nagyon nehéz feladat. A BL csoportkörében csak az Atalantának és a Man. Citynek sikerült ezt megoldania és bizony az első meccs statisztikái alapján a Benficának nagyon nem ment Tysonék semlegesítése.

Persze hazai pályán azért más lesz a helyzet, a Benfica pedig rutinos kupacsapat. Ugyan az elmúlt évekhez képest talán picit gyengébb most a kerete, de minőség így is van a csapatban.

Összességében egyetértünk abban a bukikkal, hogy kiélezett ez a csata, éppen ezért a végeredményre nem is tennénk semmit. A mindkét csapat szerez gólt opcióban viszont látunk fantáziát.

{"headTitle":"Benfica - Sahtar ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-27 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt ","odds":"1.7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[3236294] 2020-02-27 21:00:00 Benfica - Shakhtar Donetskx;