Kerékpár

Ezzel a két tippel megduplázhatod a pénzed

  • Cesc18

Vasárnap az Ardenneki Klasszikusok harmadik felvonása következik, a Liége-Bastogne-Liége. A fogadás pedig ezúttal sem maradhat el.

Amennyire jól muzsikáltunk a legendás kockaköves versenyeken, annyira besültek a tippjeink az Ardenneki Klasszikusokon. Az Amstel Gold Race-en kockáztattunk, de nem jött be, mint ahogyan a La Fléche Wallonne-on vélt biztos tippünk sem. De hátra van még a trió utolsó felvonása, a Liége-Bastogne-Liége, és visszatérve a korábbi nyerő taktikánkhoz, ezúttal a H2H kínálatból szemezgetünk. 

Az útvonal karakterisztikája nagyon hasonló a másik két Ardenneki Klasszikuséhoz, ám például a La Fléche Wallonne-nal ellentétben, itt nem biztos, hogy az utolsó emelkedőn dől majd el a verseny. Viszont csak azoknak van jó esélye egy előkelő helyre, akik bírják a kaptatókat, robbanékonyak és természetesen fizikálisan rendben vannak.

Michael Matthews éppen ilyen versenyző, aki a La Fléche Wallonne-on megmutatta, hogy mennyire jó erőben van. Ugyan a dobogóról lemaradt, de a Mur de Huy nem is az ő emelkedője, nagy dolog, hogy ennyire közel tudott maradni a favoritokhoz. A Liége-Bastogne-Liége befutója már sokkal kedvezőbb számára, így az esélyesek között kell számolni vele. Egyébként már az Amstelen is nagyon jól mozgott, de pechjére egy defekt keresztbe húzta a számításait. Azzal a Michael Kwiatkowskival teszik össze H2H-be, aki általában a legjobbakkal szokott harcban lenni ezeken a versenyeken, ugyanakkor idén nem a legjobb erőben érkezett az Ardennekbe, ez pedig meg is látszódott a teljesítményén - Amstel 31. hely, La Fléche Wallonne 57. Ha Matthews hozza az eddig mutatott formáját, akkor akár a dobogó legfelső fokára is felállhat, de mindenféleképpen az élbolyba várjuk.

Jelle Vanendert borsot törhet a favoritok orra alá. - Fotó: Facebook

Kevésbé számolnak a fogadóirodák Jelle Vanenderttel, pedig a 33 éves belga két pazar versenyen van túl az Ardennekben - egy 10. hely az Amstelről és egy 3. a La Fléche Wallonne-ról. Nagyon jó erőben van és okosan teszi a kereket. Abszolút harcban lehet ismét a top 10-es helyekért. A H2H párja a kolumbiai Sergio Henao, aki nem egynapos menő, de az Ardennekben jól szokott szerepelni. Két korrekt, de nem kiemelkedő versenyen van túl, ha Vanenderthez nézzük, akkor mindkétszer a belga mögött végzett. Amíg Vanendert tartani tudta a lépést a legjobbakkal, addig Henao a második vonalban végzett. 

Vanendert nevéhez egy elég komoly sorozat is fűződik, a 2011-es kiírás óta mindig a legjobb 25 között végzett a Liége-Bastogne-Liége-en. 

Jelenlegi formáját elnézve, ha nem éri valami balszerencse, akkor szinte kizárt, hogy ez a kitűnő sorozata most szakadjon meg.

hatharom.com
Michael Kwiatkowski-Michael Matthews Matthews
Jelle Vanendert-Sergio Henao Vanendert
@2.25
Fogadási határidő: vasárnap, 10:10