Tipp

Íme a Tour de France legjobb hosszútávú fogadása

A szlovákok klasszisa zsinórban ötödik alkalommal húzhatja magára Párizsban a zöld trikót.

Tour de France - Pontverseny
Hatharom-tipp: Peter Sagan nyer
Odds: 1.59
Eddig éri meg: 1.45
Tipperősség: 8/10

Kerékpárban egy szakaszon is rengeteg faktor van, ami befolyásolhatja a tippünk, három hét alatt pedig aztán pláne, ezért is rizikósak a hosszútávú fogadások. Kivéve, ha Peter Saganra tesszük a pénzünket, benne ugyanis az elmúlt négy kiírásban nem lehetett csalódni. Tavaly és tavalyelőtt is úgy gondoltuk, hogy a pontversenyt ő nyeri, különösebben nem is kellett izgulni érte. Évről évre egyre alacsonyabb oddsot kínálnak rá, de még mindig van benne érték. 

Ahogyan a táblázatban látható, 2012 óta az úgymond sprintereknek kiírt versenyt mindig ő nyerte. Mindezt teszi úgy, hogy szakaszt csak nagyon ritkán tud behúzni, hiszen a mezőnyhajrákban mindig van nála egy-egy gyorsabb kerekes. Viszont elképesztő sok top 10-es helyezést gyűjt, olyan szakaszokon is, ahol a klasszis sprinterek nem rúgnak labdába. Ilyen lesz például már a második etap, ahol egy emelkedőn lesz a cél. Neki ez tökéletes, itt a riválisai közül Marcel Kittel és Mark Cavendish nem fog pontot szerezni. Sagan egy univerzális versenyző, és mivel a szakaszokon sprinthajráknál is lehet pontot szerezni, általában azokra is rámegy, míg Kittel nem feltétlenül, hiszen neki a legfontosabb, hogy szakaszt nyerjen. 

Látható, hogy a szlovák folyamatosan 400 pont felett termel és gyakorlatilag a közelébe nem tudnak kerülni. Nyilván most már presztízs kérdést csinál a dologból, hiszen ha még kétszer elhódítja a zöld trikót, akkor beállítja Erik Zabel rekordját. A formája egyébként pazar Sagannak, tavasszal végre megnyerte a Flandriai klasszikust. De azóta is remekel, az amerikai és a svájci körön összesen négy szakaszon bizonyult a leggyorsabbnak. Nehéz elképzelni, hogy ne rajta feszüljön majd Párizsban a zöld trikó, csak egy olyan bukás húzhatja keresztbe a számításinkat, ami miatt fel kell adnia.