Riói olimpia

Bankot robbantanánk már a nyitónapon

  • Cesc18

Szerintünk meglepetés győztese lesz az országúti kerékpárosok férfi mezőnyversenyének.

Kerékpár - férfi mezőnyverseny
Hatharom-tipp: Tim Wellens nyer
TippmixPro @ 28.00

A férfiak mezőnyversenye az 1928-as amszterdami olimpia óta minden alkalommal szerepelt a programban, ami nem meglepő, hiszen egyrészről rettentő izgalmas és kiszámíthatatlan, másrészről pedig tökéletesen be tudják mutatni a rendező város nevezetességeit. Rióban végig az Atlanti-óceán mentén tekernek majd, érintve többek között a csodás Copacabanát. Megmásszák a jelentősebb emelkedőket is, a Grumarit, a Grota Fundát és a Vista Chinesa-t. Utóbbit háromszor, az utolsó felérkezés után már csak szűk 20 kilométer lesz a célig, melyből 6 lejtmenet. Éppen ezért ezúttal csak a hegyimenőknek osztanak lapot az érmeket illetően. 

A bukmékerek a spanyol Alejandro Valverdét, az olasz Vincenzo Nibalit és a brit Chris Froome-ot tartják a legnagyobb esélyesnek. Nibali a Giro d'Italia, míg Froome a Tour de France-címvédője, vagyis mindketten teljesítették a szezonban kitűzött egyik céljukat. A bit klasszis rettentően erős volt a francia háromhetesen, ám véleményünk szerint hiába a hegyek, ez a pálya nem neki fekszik a leginkább, ráadásul az időfutamban sokkal jobb esélye van az olimpiai aranyra, így azon se lepődnénk meg, ha itt tartalékolna. Nibali ennél jobb útvonalat álmában sem kaphatott volna, jó hegyre és a világ egyik legjobbja lejtmenetben, tehát minden adott, kérdés, hogy a lába meglesz-e, illetve taktikailag jó döntéseket hoz-e. Valverde ugyanis hasonló képességekkel bír, ráadásul neki valószínűleg utolsó esélye, hogy olimpiai bajnok legyen. Egyébként nála hatványozottan kérdés, hogy milyen állapotban lesz, hiszen brillírozott a tavaszi klasszikusokon, majd topformában lenyomta a Girót és a Tourt. 

Érdemes nézelődni az outsiderek között is, az egyik legjobb értéket Tim Wellensben látjuk. A belga tehetség azon fiatalabb kerekesek közé tartozik, aki tett már le valamit a profik között. Az idei szezonja kifejezetten jónak mondható, nyert ugyanis szakaszt a Párizs-Nizzán - aminek a befutója nem mellesleg hasonló volt, mint a mostani lesz -, a Girón, illetve július első felében behúzta a Lengyel Kört, nemrégiben pedig 15-ben végzett a San Sabestian-i klasszikuson. Remek a formája, és bár nem számít annyira jó hegyimenőnek, mint Valverde vagy Nibali, ám nem annyira kemény a Vista Chinesa, hogy ott ne tudná a riválisaival tartani a lépést. Elég agresszív versenyző, néha túlontúl is korán indít, de ezen a pályán ez akár kifizetődő is lehet.

Férfi mezőnyverseny - ki lesz az olimpiai bajnok?
A     szorzói
Versenyző Odds
Alejandro Valverde 5.00
Vincenzo Nibali 7.50
Chris Froome 10.75
Julian Alaphilippe 11.75
Daniel Martin 14.25
Joaquim Rodriguez 15.00
Wout Poels 19.50
Rui Costa 19.75
Romain Bardet 23.00
Greg van Avermaet 27.00
Tim Wellens 28.00

Kattints a képre a játékhoz!