Tenisz

Muguruza két vállra fektetheti Venust

  • Cesc18

A továbbjutás lesz a tét a Garbine Muguruza-Venus Williams összecsapáson a szingapúri világbajnokságon.

Egyszerű a helyzet a fehér csoportban egy körrel a csoportküzdelmek vége előtt: Karolina Plískova két győzelemmel már biztosan elődöntős, Jelena Ostapenko két vereséggel biztosan kiesett, míg Garbine Muguruza és Venus Williams közül pedig, aki nyeri, az tovább megy a legjobb négy közé. 

Közös bennük, hogy mindketten négy játékra voltak jók Plísková ellen, ugyanakkor Ostapenko ellen már teljesen eltérő győzelmet arattak. Muguruza még a torna elején, vasárnap 6-3, 6-4-re verte, Venus viszont kegyetlenül megszenvedett a lettel kedden. 

A WTA Finals történetének harmadik leghosszabb meccsét vívták, 193 perc után 7-5, 6-7, 7-5-re diadalmaskodott Venus.

Egészen döbbenetes összecsapás volt, amelyen bréklabda orgia alakult ki. A több, mint három óra alatt Williams 18, Ostapenko 26 bréklabdával nézett szembe adogatóként. Előbbi 9-szer, utóbbi 11-szer bukta el a szerváját. Finoman szólva sem túl fényes statisztikai mutatók, főleg, ha ehhez még hozzávesszük, hogy az amerikai a második adogatásai mögött mindössze 33 százalékban tudta megnyerni a pontokat. 

Mind mentálisan, mind fizikálisan kimerítő meccs volt, Venus pedig már nem mai csirke, kizártnak tartjuk, hogy friss állapotban legyen, hiába volt egy napja regenerálódni. De, ha sikerül is összekapnia magát, a játéka egyáltalán nem biztató. A lassú borítás sem kedvez a teniszének.

Az egymás elleni mérlegük ugyan 3-2 az amerikainak, de az idei két összecsapásukat Muguruza nyerte, a wimbledoni döntő elbukása ráadásul igen fájó vereség volt Venusnak a spanyol ellen.

Tény, hogy Muguruza sincs csúcsformában, de frissebb, jobban tud alkalmazkodni ehhez a borításhoz és tudja mit kell Venus ellen játszani, így 1.50-ért is látunk értéket a győzelmében.

Garbine Muguruza-Venus Williams
hatharom.com
Muguruza nyer
@1.50
Fogadási határidő: 13:30