Australian Open

Testvérháború a trófeáért

Serena Williams a 23., míg Venus Williams a 8. Grand Slam-címéért száll harcba szombaton, az Australian Open döntőjében.

Nem osztottak lapot a fiataloknak a 105. ausztrál nyílt teniszbajnokságon, hiszen a hölgyeknél a fináléban a 36 éves Venus Williams és a 35 éves húga, Serena Williams csap össze. A két amerikai legenda 2009-ben játszott legutóbb egymás ellen Gran Slam-döntőt, míg Melbourne-ben 14 évvel ezelőtt. Összesen ez lesz a kilencedik fináléjuk, amikor GS-trófea a tét. A nagyobb hőstett a 13. kiemelt Venus ittléte, hiszen az ő ágán több játékost is esélyesebbnek tartottak a torna előtt. 

Valamilyen szinten szerencséje volt, hiszen sorra estek ki előle a topkiemeltek, a legmagasabban jegyezett játékos, akit le kellett győznie a világranglista 27. helyén álló Anasztaszija Pavljucsenkova volt. Ritka azért, hogy valaki úgy jusson el egy Grand Slam-döntőig, hogy top 20-as teniszezővel nem találkozik. Ez persze semmit nem von le Venus érdemeiből, hiszen másnak is ott volt a lehetőség, hogy ezt a menetelést véghez vigye. Azt nem lehet mondani, hogy ne lett volna tesztelve, hiszen Coco Vandeweghe az elődöntőben és előtte Pavljucsenkova is jól játszott, ugyanakkor nem tudjuk mennyi van még Venusban. 

Nyilván Serena sokkal komolyabb játékerőt képvisel, mint az említett játékosok. A fiatalabb Williams nővér egyébként nagy magabiztossággal vette az akadályokat, a hat mérkőzésén egyetlen szettet sem bukott, pedig nem volt könnyű útja. 

Megvan a maga bája az ő mérkőzéseiknek, ahogyan Serena fogalmazott, Venusnál többször senki nem tudta legyőzni. 27-szer csaptak össze eddig, ebből 11-et nyert az idősebb Williams lány. Komoly meglepetés lenne, ha nem Serena diadalmaskodna, azért ő nyújtja kettejük közül az erősebb teniszt, ráadásul az elmúlt években igazán fontos tornán nem tudta Venus legyőzni a jóval sikeresebb húgát. 

A 14 Grand Slam-összecsapásukból 11 alkalommal legalább 20 játékra szükség volt, hogy eldőljön a győztes kiléte.

Nem az jellemző tehát a major tornákon vívott meccseikre, hogy simán eldőlne. Véleményünk szerint van annyira jó formában Venus, hogy képes legyen megszorongatni a szárnyaló tesóját, aki egyébként egy győzelemmel nem csak az Open Éra legeredményesebb játékosává válna, hanem a világelsőségét is visszaszerezné.

hatharom.com
19.5 játék felett
@ 1.60

 

További tenisz-tippekért látogass el a fórumunk Australian Open topikjába.