Australian Open

Közel 4-szeres pénzt nyerhetünk Williamsékkel

Statisztikai alapon van egy kitűnő tipp a Serena-Venus döntőre, amely ráadásul magas oddsszal is kecsegtet.

Érdemes szombat reggel korán kelni és hamar kiheverni az előző estét, hiszen az Australian Open döntőjét magyar idő szerint reggel fél 10-kor rendezik a nőknél. Ahogyan megszokhattátok, Cesc18 részletesen ismerteti majd az esélyeket és tippet is megfogalmaz majd a fináléra, ám kicsit megelőzve őt és belekontárkodva a munkájába, találtam én is egy jónak tűnő tippet, amely ráadásul közel négyszeres pénzt fizet.

A két testvér eddig 27 mérkőzést játszott egymással, 16-ot nyert Serena, 11-et pedig Venus.

27 találkozójukon azonban meglepően sok dőlt el rövidített játszmában, 14-szer is tie-breaket játszottak a hölgyek, ami több, mint a mérkőzések fele.

Kemény borításon 17-szer találkoztak, 10-szer ezekből volt 7:6-os szett, igaz, sok esetben a harmadik játszma, ami ugye az Australian Openen nem fordulhat elő, hiszen a döntő szettben nincsen tie-break.

Miután mindketten a világ legjobb adogatói közé tartoznak, így ennyire magas oddson én is látok fantáziát abban, hogy lesz TB, ráadásul ugye a statisztika is mellette szól, legalábbis, ami az összes meccsüket nézi, a döntőket tekintve ugyanis 11-ből 4 az arány. Ami még a tipp ellen szólhat, hogy ottani idő szerint ez a meccs estefelé lesz, amikor is már egy picivel lassulnak a körülmények a nappalihoz képest. De mindent egybevetve, tetszetős a tipp ennyiért. - Cesc18 

Úgy vélem, elsősorban Venus adogatásán múlik majd a dolog, az ő szervái sebezhetőbbek, nem is véletlen, hogy ő 11-szer veszítette el a tornán, míg Serena csak 8-szor. Az előző mérkőzésen azonban már remekül jöttek Venus adogatásai is, Coco Vandeweghe ellen a beütött első szervái 77%-ából pontot nyert - ez eddig a tornán tőle a legmagasabb. Az idősebbik Williams-testvér ráadásul utóbbi két meccsén, Vandeweghe és Pavlyuchenkova ellen is játszott TB-t.

Serena szervája is igen stabil, ő Lucic-Baroni ellen 92%-ban nyerte az első szerváit, amely kimagasló szám. Az egész tornán jó formában van, szettet még nem vesztett, igaz, tie-t sem játszott egyet sem.

Évekig nagyon sok fogadó gondolta azt, hogy a Williams-nővérek mérkőzésén az az eredmény születik majd, amit a szülők "megrendelnek". Valószínűleg soha nem derül ki, hogy ez valóban így van-e, mindenesetre ha Venus hozza szebbik arcát, akkor legalább az egyik szett rövidítésbe torkollhat.

hatharom.com
Tie-breakek száma: 0.5 felett
Odds: 3.50-3.75