Wimbledon

Kerber keresztbe húzhatja a Williams-nővérek számításait

  • hatharom.com

Csütörtökön a női elődöntőkre kerül sor Wimbledonban, a szezon harmadik Grand Slam-viadalán.

Nem lehet azt mondani, hogy a fiatalokról szólna az idei wimbledoni torna a hölgyeknél, ugyanis a a négy elődöntőbe jutott játékos átlagéletkora 31. Ez egyébként rekordnak számít, az Open Érában egyetlen Grand Slam-viadalon sem volt még ennyire magas. 

Az első elődöntőben a címvédő Serena Williams és a meglepetésember, Jelena Vesznyina csap össze. Utóbbi többszörös Grand Slam-bajnoknak mondhatja magát, ám ezeket a címeket mind párosban szerezte, egyesben nemhogy a legjobb négy, de még a nyolc közé sem tudott jutni korábban. Nagy kérdés, hogy milyen felfogásban lép majd pályára. Nyilván magával szemben nagy elvárásokat nem támaszthat, ugyanakkor nem is engedheti el fejben a meccset, mert akkor biztosan nem lesz esélye. Így se sok, mert a világelső amerikai elég jó formának örvend és egyre közelebb érezheti a markában a 22. major trófeáját. Persze így volt ez vele az elmúlt három GS-tornán, aztán egyiket sem tudta végül megnyerni. A US Open-elődöntőjéhez hasonlít ez a legjobban, ahol Roberta Vinci személyében egy totál outsiderrel meccselt, és kapott ki végül tőle. Az egymás elleni mérlegük egyébként 4-0 Serena javára, soha még csak szettet sem tudott fogni az orosz. Ha fejben összeszedett lesz az amerikai és jó százalékban behozza az első adogatásait - ami után 80%-ban megnyeri a pontokat -, akkor aligha lesz gondja a továbbjutással.

Ki jut tovább?
Serena Williams Jelena Vesznyina
TippmixPro @ 1.06 TippmixPro @ 6.00

Papíron a másik elődöntő, az Australian Open-címvédő Angelique Kerber és az ötszörös wimbledoni bajnoknő Venus Williams összecsapása sokkal izgalmasabbnak ígérkezik. Fantasztikus, amit a 36 éves amerikai klasszis véghez vitt, legutóbb 1994-ben Martina Navratilova tudott ilyen idősen major tornán a négy közé jutni. Nagyon megérdemelné Venus, hogy döntőt játsszon, szép megkoronázása lenne ez a karrierjének, de gyanítjuk, hogy ez nem fog összejönni neki. A német riválisa ismét a Melbourne-ben Grand Slam-címig repítő formáját mutatja, ez ellen pedig kevés játékosnak van ellenszere. Nem veszített még szettet a torna alatt, ezt pedig csak ő mondhatja el az elődöntőbe jutott játékosok közül. Ez egyben azt is jelenti, hogy Venus jóval több időt töltött a pályán, szám szerint 243 perccel többet, ami négy óra eltérés. Ez rengeteg, főleg, ha azt nézzük, hogy közelebb van már a 40-hez, mint a 30-hoz...Persze hatalmas küzdő, de azt is látni kell, hogy a klasszis játékosokat elkerülte, tehát valahol szerencséje volt a sorsolással. Ez nyilván semmit nem von le az érdemeiből, de miután ezeket a meccseket is nagyon nehezen tudta megnyerni, így Kerber ellen nem indul túl jó esélyekkel harcba. A korábbi meccseikből is inkább a germán lány meríthet, győzte már le Williamst a US Openen és az olimpián is, utóbbit éppen itt Londonban füvön vívták. Az egyébként már biztossá vált, hogy a torna után újra Kerber lesz a világranglista-második helyén, ám, ha Serena kikap, ő pedig nyer, akkor karrierje során először világelsőnek mondhatja majd magát.

Angelique Kerber-Venus Williams
Hatharom-tipp: Kerber 2-0-ra nyer
TippmixPro @ 1.80