Wimbledon

Muguruza először vagy Venus hatodszor?

Az amerikai klasszis az Open Éra legidősebb wimbledoni bajnoka lehet, ha legyőzi a spanyol tinit a szombati fináléban.

Úgy is feltehetnénk a kérdést, hogy a fiatalság vagy a rutin diadalmaskodik a 2017-es női fináléban. Bár tapasztalatlannak nem nevezhető a 23 éves Garbine Muguruza - egyrészről Roland Garros-bajnoknak mondhatja magát, másrészről 2015-ben egyszer már eljutott idáig Wimbledonban -, de a rutinja nyilván nem említhető egy lapon a 37 éves Venus Williamsszével, aki kilencedik döntőjére készül az All England Clubban.

Az amerikai klasszis az Open Éra legidősebb wimbledoni bajnoka lehet, míg a spanyol lány Conchita Martínez után a második spanyol győztes lehet a tenisz szentélyében. 
Fogadás a győztesre    
Garbine Muguruza Venus Williams
1.70 1.95

Igen nagy a hasonlóság a Martínez által 1994-ben megnyert döntő és e között. A spanyol legenda ugyanis 22 évesen tudta legyűrni a 37 éves Martina Navratilovát. 23 évvel később a történelem vajon megismétli önmagát? 

Martínez egyébként a torna előtt csatlakozott Muguruza edzői stábjához, és néhány napja arról beszélt, hogy álom együtt dolgozni a tanítványával. 

Muguruzának nem volt idáig igazán kiemelkedő az idei szezonja, az All England Club zöld gyepén azonban megtáltosodott és óriási önbizalommal játszik. A hat meccsén mindössze egy szettet veszített, az adogatását pedig csupán négyszer tudták elvenni. 

Mindketten nagyon agresszív játékkal rendelkezünk. Kulcsfontosságúak lesznek a szervák. Megpróbálok nem sok mindenen változtatni, mert úgy vélem, ha a legjobb teniszemet nyújtom, akkor én kerülhetek ki győztesen.

- vélekedett esélyeiről a spanyol játékos, aki arról is beszélt, hogy óriási a különbség megnyerni és elveszíteni egy Grand Slam-döntőt. 

Muguruza egyik legnagyobb erőssége a masszív szervája, és bár klasszis játékra képes az alapvonalról, Wimbledonban törekszik arra, hogy minél többször lépjen fel a hálóhoz. A torna eddigi részében 129-szer látogatott a T-vonalon belülre, ami 45-tel több, mint Venus hálóhoz befutásai. 

Őszintén szólva, a negyeddöntőt leszámítva csak jó szervás lányokkal találkoztam, ilyenkor pedig nincs annyi idő fellépni a hálóhoz. Ha van rá alkalom, felmegyek. 

Ebből a szempontból Muguruza ellen sem lesz egyszerű dolga, viszont ez fordítva is igaz. Elsősorban egy agresszív adok-kapok várható és a női mezőnyben kiemelkedő első szervák.

Valószínűleg mindketten hullámhegyeket és -völgyeket járnak majd be, hiszen hatalmas a tét, a vereséggel pedig mindketten csalódottak lennének. Ez nem az a döntő, ahol csak egyik félnek van vesztenivalója.

Éppen ezért nem rizikóznánk a pénzünket azzal, hogy a győztesre fogadunk, sokkal jobb választás az over. Bár két agresszor csatájában mindig benne van, hogy az egyik csúnyán elüti magát, de a tét nagysága miatt inkább azt várjuk, hogy mindkettejüknek lesznek nagyon jó pillanataik és végül döntő szett dönt a győztes kilétéről. 

Garbine Muguruza-Venus Williams
hatharom.com
Több, mint 22.5 játék felett
@1.75
Fogadási határidő: 15:00