Vizes vb 2017

Kettős magyar éremszerzésben reménykedünk

A budapesti vizes világbajnokság szerdai napján két döntőben is érdekeltek leszünk. Férfi 200 pillangón Cseh László és Kenderesi Tamás egyaránt az aranyért száll harcba, míg női 200 gyorson Hosszú Katinka próbálja megtréfálni a riválisait.

Az úszósport egyik leglátványosabb és legkeményebb versenyszáma a 200 pillangó, mi pedig abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a férfiak küzdelmét úgy tekinthetjük meg, hogy két magyar pillés is a legfényesebb éremért tempózik majd. A keddi elődöntőben Cseh László és Kenderesi Tamás a második futamban kibérelte az első két helyet, méghozzá 1:55-ön belüli időkkel. 

Nagy tempót diktált az elején Chad, nekem az volt az ukáz, hogy vele kell menni. Rendben volt ez az úszás, de a döntőben sokkal jobb idő kell majd az éremhez, mert mindenkivel számolni kell.

- mondta Cseh, aki két éve Kazanyban ezen a távon lett 10 év után ismételten világbajnok. 

Kenderesi révén az utánpótlás is adott, a 20 éves bonyhádi srác Rióban komoly meglepetésre lett bronzérmes. De most bizonyítja, hogy az nagyon nem a véletlen műve volt és úgyis tud kiválóan teljesíteni, ha sokkal nagyobb rajta a fókusz.

Érzékeltem, hogy a verseny első felében mentek a többiek rendesen, de ha jobban megúszom az első százat, az nem lett volna olyan jó érzés, mint így. Jó pályám van a döntőben, a 3-ason leszek, látni fogok mindenkit, aki számít.

A két magyar legnagyobb ellenfele a 400 vegyes kétszeres címvédője, Daiya Seto lesz. A 23 éves japán 1:54.03-mal az elődöntő legjobb idejét úszta. Honfitársára, a riói ezüstérmes Massato Sakaira is oda kell figyelni, aki ugyan csak a hetedik idővel kvalifikálta magát, viszont az idei világranglista vezetője. Tavaly az olimpián is "sunnyogott" az elődöntőben, majd a fináléban surranó pályán ért fel a dobogó második fokára. 

Hol végez Cseh László 200 pillangón?    
1-3. 4-6. más
1.25 4.30 10.00

A két japán mellett a szám londoni aranyérmese, Chad Le Clos is a pódiumra pályázik. A dél-afrikai ugyan kikapott a két magyartól, de a döntőre még simán megújulhat.

Borzasztó sűrű a mezőny, a nyolc úszóból ötnek is reális esélye van az aranyra. A fogadóirodák 2.25-tel Lacit tartják a döntő favoritjának, őt Seto 3.50-nel követi, míg Kenderesire 4.50-et adnak. Jó lenne, ha mindkét magyar dobogóra állhatna, lehetőleg egyikük a legmagasabb fokára. Cseh rutinja tényleg aranyat érhet, mert a 200 pille különösen nem csak az erőről szól, itt egy rosszul felépített versennyel nagyon el lehet szállni.

Fogadásilag is borzasztóan nehéz okosat mondani, egy őrült verseny lesz, az elődöntős időkhöz képest pedig bőven javulni fognak, így az nem is annyira mérvadó. 

Hol végez Kenderesi Tamás 200 pillangón?    
1-2. 3-4. más
1.80 2.10 10.00

Még a fiúk előtt szurkolhatunk Hosszú Katinkának is, aki a 200 gyors döntőjében lesz érdekelt. Ebben a számban sem világbajnokságon, sem pedig olimpián nem nyert még érmet a bajai sztárúszó, ezen szeretne most változtatni. 

Ehhez szinte biztosan arra lesz szükség, hogy javítson az 1:55.41-es egyéni csúcsán, ennél ugyanis már az elődöntőben is hárman jobbat úsztak. Katie Ledecky aranyérme szinte garantált, ugyan itt nem akkora a dominanciája, mint a hosszabb távokon, de már az elődöntőben bizonyította, hogy nincs nála erősebb. Az ezüstért viszont nyitott a csata, az ausztrál Emma McKeon, az olasz Federica Pellegrini és az orosz Veronika Popova pályázik még a dobogóra. 

Kemény riválisok, McKeon már az elődöntőben bekukucskált 1:55 alá, Popova sem járt ettől messze, a világcsúcstartó Pellegrini pedig mérhetetlen rutinnal ritkán úszik döntőt rosszul. Véleményünk szerint Katinka megjavíthatja az egyéni csúcsát, de az is csak a negyedik helyre lesz elegendő. 

Női 200 gyors
hatharom.com
Katinka 4-6. helyen végez
@2.25
Fogadási határidő: 17:30