Darts

Mi lesz veled, Taylor?

Két forduló van hátra a Premier League Darts 2017-es idényének alapszakaszából, és már csak két hely kiadó a rájátszásban. Május 4-én, csütörtökön Sheffield városa látja vendégül a mezőnyt, a forduló egyik nagy kérdése pedig, hogy vajon a szezon végén visszavonuló 16-szoros világbajnok Phil Taylornak sikerül-e pontokat szereznie, amivel közelítene a play-off felé vagy egy újabb vereséggel nehéz helyzetbe sodorja magát.

Tippelj a forduló mérkőzéseire és nyerj okostévét, tabot vagy éppen Phil Taylor-könyvet. Már több, mint 1500-an vannak játékban, ha te is ki szeretnéd próbálni magad, akkor kattints ide.

A világelső Michael van Gerwen és a UK Open-címvédő Peter Wright nyugodt lelkiállapotban utazhatott Sheffieldbe, hiszen a múlt héten mindketten bebiztosították a helyüket a play-offban. Ettől függetlenül egyikük számára sem teljesen tét nélküli a maradék két meccsük, ugyanis például az alapszakaszt megnyerő játékos 25 ezer angol fontot kap, illetve a skótnak plusz motivációt jelenthet az uralkodó holland elkerülése, amihez az első kettőben kell végeznie.

Mindkettejükre rangadó vár a 14. fordulóban, a holland a 16-szoros világbajnok Phil Taylorral csap össze, míg a skót ellenfele a kétszeres vb-győztes Adrian Lewis lesz. Előbbi derbit övezi nagyobb figyelem, hiszen a szezon végén visszavonuló angol legenda a rájátszás szélén táncol. Rettentő fontos lenne Taylornak, hogy pontot, de inkább pontokat szerezzen Van Gerwen ellen, azzal ugyanis mindenféleképpen a saját kezében tartaná a sorsát. Ha vereséget szenved, akkor alakulhatnak úgy az eredmények, hogy Aberdeenben egy esetleges győzelem is kevés lesz a legjobb négy közé jutáshoz. 

Nem túl hálás feladat éppen Van Gerwen ellen győzelmi kényszerben dartsozni. Teljesen kiszámíthatatlan, hogy mit fogunk látni Taylortól. Múlt héten a hazai közönség sem segített rajta, így is nagyon sima, 7-3-as vereséget szenvedett el Wrighttól.

Amiben bízhatnak a Taylor-fanok, hogy a legnagyobb presztízsű meccseken inkább jól, mint rosszul teljesített eddig az "öreg".

Csak ugye tudjuk jól, hogy a holland ellen a legtöbbször a jó is kevés...

Ami Wright és Lewis meccsét illeti, az angolnak csak a győzelem az elfogadható, miután Birminghamből két vereséggel távozott, az egyik ráadásul 0-7 volt...Biztosan bizonyítani akar Sheffieldben és feledtetni a szurkolóival ezt a kínos mérkőzését. Óriási hiba lenne őt leírni, bármikor képes megrázni magát, ha pedig a skót fejben nagyon kienged, az sem biztos, hogy extrára lesz szükség Lewistól a győzelemhez. 

A kétszeres Premier League-bajnok Gary Anderson a múlt héten Raymond van Barneveld legyőzésével nagy lépést tett a rájátszás felé. Ugyan csak egy ponttal előzi meg Taylort, de a legaránya +11, ráadásul az utolsó James Wade lesz az ellenfele, a 15. fordulóban pedig hazai környezetben léphet színpadra. Amennyiben most hozza a kötelezőt az angol ellen, akkor jó eséllyel ő is ott lesz a londoni nagydöntőben. Wade egyébként a legkönnyebb ellenfél jelenleg a mezőnyben, hétről-hétre elég szolid teljesítményt nyújt, ami csak akkor elegendő a pontszerzéshez, ha a vetélytársa lesüllyed az ő szintjére. Anderson ezt a szívességet aligha teszi majd meg...

hatharom.com
Anderson legyőzi Wade-et
@ 1.45

Barney és Dave Chisnall összecsapásáról nem esett még szó. Ők szintén harcban vannak még a rájátszásért, ami az angol esetében kisebb fajta csoda, hiszen óriási hátrányból indult meg felfelé. Teljesen ellentétes formát mutatnak, Chizzy öt meccs óta veretlen, a holland legenda viszont három meccse nyeretlen. Ilyen előjelekkel az angol tekinthető a derbi favoritjának, de nem lennénk meglepődve, ha Barney megrázná magát és éppen most, amikor nagyon-nagyon kell, akkor húzná elő a legjobbját. 

Sheffield, 14. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 Peter Wright-Adrian Lewis 1.65 4.30 3.45
20:45 Raymond van Barneveld-Dave Chisnall 2.10 4.05 2.45
21:15 James Wade-Gary Anderson 4.10 4.95 1.45
21:45 Michael van Gerwen-Phil Taylor 1.30 5.50 5.50

Kattints a képre a játékért!