NB I

Ezért fordult át a Gyirmót-MTK!

  • ivan

Szombaton Gyirmót-MTK mérkőzést rendeznek az OTP Bank Ligában. Bár eredetileg az MTK volt a favorit, mostanra a szorzók átfordultak és már az gyirmótiak esélyesebbek. Megnéztük mi lehet ennek az oka.

Tíz forduló maradt hátra az NB I 2016/17-es kiírásából, a válogatott szünet miatt hétvégén a csapatok egy háromhetes pauza után lépnek ismét pályára. A tabella alsó felében tanyázó együtteseknek innentől kezdve már minden meccs egy döntő ütközettel ér fel, így a Gyirmót - MTK találkozón is nagy harc várható.

1x2    
Gyirmót Döntetlen MTK
2.65 3.10 2.65

A tabellán tökutolsó kisalföldiek lemaradása a már bent maradást jelentő 10. helytől nyolc pont, vagyis ha Urbányi István fiai nem győzik le az MTK-t, abban az esetben tovább romlanak az amúgy sem túl komoly esélyeik az élvonalbeli tagság meghosszabbítására.

Viszont az MTK ellen talán erre lesz is némi esélyük. A fővárosiak pocsék szezont produkálnak, igaz a téli edzőváltás óta azért sikerült feljavulnia a gárdának. Szombaton azonban bajban lehet Tamási Zsolt vezetőedző, miután több alapemberét is kénytelen lesz nélkülözni ezen a találkozón.

A kék-fehérek trénere csapata honlapjának elárulta:

Torghelle Sándor (16/7), Kanta József (23/3), Gera Dániel (15/2) Myke Ramos (15/1) biztosan nem lesz ott a gyirmóti aréna gyepén.

A fenti négy játékoson kívül erősen kérdéses az egykori válogatott Vass Ádám (22/0) játéka is, míg Hrepka Ádám (8/0) és Varga Szabolcs (7/0) ugyan felépült sérüléséből, ám csak szerdától végeztek teljes értékű edzésmunkát.

Ezek fényében már nem is annyira meglepő, hogy a fogadóirodák szorzói átfordultak, a hét elején még az MTK számított favoritnak, mostanra viszont kiegyenlítődtek az oddsok, sőt, a külföldi bukiknál már a Gyirmót a meccs esélyese.

[2295534] 2017-04-01 18:00:00 Gyirmót - MTKx;
209575