NB I

Kiesési rangadót vív a Diósgyőr és a Gyirmót

Egy hajszállal a miskolciak vannak jobb passzban, ám szeptemberben a kisalföldi gárda könnyedén lenyomta a DVTK-t.

Lipták Zoltán letöltötte eltiltását, így ismét a DVTK rendelkezésére áll. - Fotó: boon.hu

Megszakadt a Diósgyőr győzelmi sorozata, hiszen a Haladás, a Paks és a Putnok legyőzését követően a piros-fehérek nagyon könnyedén megadták magukat az elmúlt héten a Vasas otthonában. Igaz, a történethez hozzátartozik az is, hogy azon a találkozón a miskolciak roppant tartalékosak voltak, köszönhetően annak, hogy rengeteg sérült és eltiltott játékosára nem számíthatott Horváth Ferenc.

A helyzet azóta javult, Lipták Zoltán például letöltötte eltiltását, így a gólerős hátvéd a csapat szolgálatába áll ismét, szintúgy, mint néhány játékos, akik sérülése helyre jött.

"Mind a két csapat szempontjából ez egy nagyon fontos mérkőzés lesz. Nekünk egyértelmű a célunk, nem szeretnénk kieső helyen telelni. Nagyon sajnáljuk, hogy Elek Ákost eltiltották, így a kapitányunkért is fogunk játszani" - nyilatkozta Horváth Ferenc csapata hivatalos honlapjának.

Kattints a képre a játékért!

Ami a vendégeket illeti, a Gyirmót óriási gödörben van, hiszen a sárga-kékek a legutóbbi hét (!) bajnoki találkozójukat elbukták, aminek köszönhetően ismét sereghajtók lettek, s a 11. helyen lévő Diósgyőrtől öt egységre, míg a bennmaradást jelentő, 10. pozícióban tanyázó MTK-hoz képest hat pontra vannak. Sebők Zsolték mindezt annak köszönhetik, hogy újfent nagyon gólérzékenyek hátul, míg elől szinte mindent kihagynak, manapság pedig már büntetőből sem tudnak a hálóba találni a gyirmótiak - az elmúlt hét bajnokin 2-16-os (!) gólarányt produkáltak a vendégek -.

"A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó a mostani. Mindkét csapat játszott már olyan meccset az idén, mely alapján előkelőbb helyen kellene lennie. A DVTK keretében több válogatott játékos van, amit szintén kompenzálnunk kell valamilyen módon. A szezon közepén mi is igazoltuk már, hogy jobb teljesítményre is képesek vagyunk. A mostani hét vereséget számláló sorozatunk többféle módon tudja „terhelni a szervezetet”, ugyanakkor ezt megtörni legalább akkora kihívás, mint a bajnoki címért játszani, csak sokkal nehezebb…" - mondta Urbányi István a dvtk.eu-nak.

Hiába várja jobb előjelekkel a mérkőzést a Diósgyőr, a felek szeptemberi meccsén a Gyirmót nagyon simán múlta felül a miskolci alakulatot. Ráadásul még mindig lesz olyan kimaradója a piros-fehéreknek, aki alapembernek számít, na, meg amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a felek ezúttal semleges pályán küzdenek meg, hiszen a DVTK Stadion átépítése miatt Horváth Ferencék Mezőkövesden fogadják az újoncgárdát. Mindezek után, illetve figyelembe véve azt, hogy ez egy igazi "hatpontos" találkozó lesz, aligha a gólokról szól majd a kiesési rangadó.

hatharom.com
A mérkőzés góljainak száma 2,5 alatt
@1.75
[2295514] 2016-12-10 15:30:00 Diósgyőr - Gyirmótx;