NB I

Betlizett a Videoton, nagy hajrával győzött az Újpest

Az Újpest az utolsó pillanatokban szerezte meg a három pontot Gyirmóton, ugyanez nem sikerült a Vidinek Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában.

A 16. forduló délutáni mérkőzésein a legkomolyabb meglepetését a Videoton szolgáltatta, a székesfehérváriak Mezőkövesden botlottak. Nagy Vidi-helyzetekkel indult a találkozó, az első percekben Tujvelnek háromszor is védenie kellett, a vendégfölény dacára azonban a hazaiak szerezték meg a vezetést egy kontra végén. A folytatásban is a székesfehérvári együttes irányított, s a félidő derekán egy szép támadást befejezve sikerült is egyenlítenie. 

A szünet után több mezőkövesdi lehetőség kimaradt, a meccsnek ebben a szakaszában többet birtokolta a labdát a házigazda. Miközben durva belépők csúfították az amúgy jó iramú játékot, elérkezett a hajrá, amelyben a hazaiak egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően gólt szereztek, s ezzel eldöntötték a mérkőzést. A Mezőkövesd immáron a hatodik meccsén maradt veretlen és feljött az ötödik helyre, akik pedig kiszimatolták ezt a meglepetést, 3.25-szörös pénzt tehettek zsebre a    -nál.

Úgy tűnt, hogy az Újpest is pontokat veszít a sereghajtó Gyirmót ellen, ám az utolsó pillanatokban sikerült fordítana a fővárosi együttesnek. Eleinte nem vállaltak nagyobb kockázatot a csapatok, de bő tíz perc elteltével az Újpestnek így is akadt gólhelyzete. A félidő feléhez közeledve a Gyirmót játszott némi fölényben, s egyszer közel is állt a gólszerzéshez, a játékrész vége felé viszont megint az újpestiek előtt adódtak lehetőségek.

A második félidő nagy vendéghelyzettel kezdődött, az aktívan futballozó Bardhi találta el ismét a felső kapufát, ahogy az első játékrészben. Az igazi izgalmak azonban a hajrára maradtak: előbb a Gyirmót vezetést szerzett, majd az Újpest hat perccel később egyenlített, a 93. percben pedig - Windecker fejesével - a győzelmet is kiharcolta.

A Diósgyőr szintén a hajrában győzött, méghozzá hazai pályán a Haladás ellen. Öt perccel a vége előtt egy, a hazaiak számára egyértelműen büntetőnek tűnő esetnél maradt néma a játékvezető sípja, azonban így is sikerült kiharcolniuk a győzelmet, ráadásul a 92. percben éppen egy korábbi Haladás-futballista, a szombathelyi nevelésű Ugrai volt eredményes. 

2016-11-19;212
209575