Magyar foci

Ez a négyes szorzó elég jó befektetésnek tűnik

  • mr.blonde

A szezon előtt favoritnak vélt 4 csapat mindegyike elszállt a bajnokság közel feléhez érve, és ezzel párhuzamosan egyre kevesebb szereplős a bajnoki címért zajló verseny.

Már a 17. forduló került megrendezésre a hétvégén az NB II-ben, az élen álló Gyirmót-Zalaegerszeg kettős pedig picit meglépett a Békéscsaba-Kaposvár duótól, miközben a kiesőzónában továbbra is a Monor-Budafok-Mosonmagyaróvár trió tanyázik.

Vasárnap egyaránt vereséget szenvedett a Vasas, Győri ETO, a Nyíregyháza és a Balmazújváros,  is, és így mind a négy együttes a tabella második felében található.

Mindez azért érdekes, mert az idény elején a fogadóirodáknál ez a négy csapat számított a legnagyobb esélyesnek a bajnoki címet illetően.

Mostanra azonban világossá vált, hogy a fenti négyesből senkinek nincs reális esélye az aranyéremre, tekintve, hogy a 10. helyen álló Győrnek 14, a Vasasnak 16, a Balmaznak 19, a Szparinak pedig 22 pont a lemaradása az élen álló Gyirmóttal szemben. 

Bár sok forduló van még hátra a szezon végéig, a Tippmixprónál mára teljesen átrendeződtek az outrights oddsok. Íme:

Ki nyeri az NB II-t? *    
Gyirmót 2.40
ZTE 3.70
Békéscsaba 4.50
Kaposvár 10.00
Vasas 20.00
*2018.11.12

A fenti táblázat oddsai a tabella jelenlegi helyezését tükrözik vissza, viszont a listavezető Gyirmót és a negyedik Kaposvár között csak két győzelem a különbség.

A Gyirmót 2.40-es szorzója szerintünk abszolút túlárazott, hiszen mindössze két pont az előnye, másrészt nem vehetjük garanciának, hogy a kisalföldiek akarják az NB I-et.

Bár tavaly az ősz nem sikerült ilyen jól, mint most, tavaszra megemberelte magát a kék-sárga alakulat, a 30. fordulót már a negyedik helyen zárta, aztán az utolsó nyolc körben mindössze két győzelmet (!) aratott és végül a hatodik helyen zárt.

Összességében sokkal nagyobb értéket látunk a Zalaegerszegben (3.70), amely 35 pontjával a második helyen áll a tabellán.

Bár a szezon elején meglepő edzőváltást eszközöltek a zalaiak, a csapat nem ingott meg, abszolút jó úton halad a feljutás felé (1-2.). A piaci alapon a Zete kerete a 3. legjobb az NB II-ben, csak a Vasas és az ETO rendelkezik drágább garnitúrával, de láthatjuk, hogy ez semmit nem számít az esetükben. 

Zalaegerszegen nem titkolt cél a feljutás és ezt a vezetőség kerek-perec ki is jelentette, az eddigi eredmények alapján pedig egyértelműen a bajnokság egyik esélyese a kék-fehér csapat.

A közvetlen riválisok közül a Békéscsaba lehet még potentát, csakhogy a békésiek ilyen jó szereplésére kevesen számítottak. A Békéscsabánál szezon előtt a biztos bennmaradást tűzték ki célnak, ami vagy nagy altatás volt vagy egyszerűen nem akartak nagyot vállalni. Mindenesetre a csabaiak idén nem bírnak olyan jó kerettel és büdzsével, mint a korábbi években, márpedig akkor sem jött össze a feljutás.

A Kaposvár egy igazi sötét ló ebben a játszmában. Keret és költségvetés szempontjából a mezőny harmadik harmadában helyezhető el a somogyi alakulat, az eredmények azonban nagyon szépen jönnek Waltner Róbertéknek, a 17 meccsen elszenvedett két vereség pedig a csapat tartását is mutatja.

A Rákóczival kapcsolatban a tavaszi szereplés lehet az igazán nagy kérdés, hiszen a feljutó csapatoknál gyakran látható a jelenség, hogy lendületből berobbannak, aztán ahogy megyünk előre a bajnokságban, úgy kerülnek egyre inkább közel a valósághoz.

A szezon előtt még topfavoritoknak gondolt csapatok közül jelenleg senkinek nem látjuk az erőt egy huszáros hajrára -  bár a Vasas és a Győr a dobogós helyekért zajló versenybe akár még vissza is szállhat - a fentiek alapján pedig szerintünk a Zalaegerszeg közel négyszeres szorzója a jó választás a bajnoki címre vonatkozó piacokon.

Ti mit gondoltok, ki lesz az NB II bajnoka és kire éri meg fogadni?

 

268980