Serie A

No Nagy, no party - a magyar nélkül a Bologna halott!

  • varin

19 forduló alatt mindössze egyetlen gólt lőtt a Bologna, amikor a magyar válogatott középpályás nem volt a pályán.

Nem szerepel igazán fényesen az idei bajnokságban a Bologna együttese, Roberto Donadoni fiai a 15. pozícióban állnak csupán. A helyzetük ugyanakkor nem aggasztó, hiszen idén nagyon nehéz kiesni a Serie A-ból, a Palermo, Crotone, Pescara trió teljesítményét igazi bravúr lenne alulmúlni a szezon második felében. Ami tehát jelenleg biztosnak tűnik, hogy jövőre is látunk magyar fiút az olasz topbajnokságban. Ám ha a Bologna előrébb akar lépni, akkor nem ártana a trénernek megfogadnia egy tanácsot.

A piros-kékek gyengélkedésének ugyanis úgy tűnik két oka van: az idegenbeli teljesítmény valamint Nagy Ádám hiánya.

A Bologna hétvégi, 0-3-as torinói zakója immáron a csapat ötödik veresége volt otthonától távol. Destróék február 14-e óta csupán tíz egységet szereztek vendégként, egyetlen győzelmüket pedig a fix kieső Pescara ellen aratták. Persze ezen nem is kell különösebben meglepődni, hiszen a statisztikák nagyon keményen azt mutatják, hogy Nagy Ádám nélkül esélytelen a Bologna.

Mint az a számokból is kiderül, amikor a Ferencváros korábbi játékosa a pályán volt, a csapata annak ellenére is sokkal eredményesebb volt, hogy Nagy gólt még nem szerzett a Serie A-ban és gólpasszt is csak egyet adott. A gólkülönbségek közötti eltérés ugyan első ránézésre igencsak tetemes, ám ez pontszámban kevésbé mutatkozik meg: Nagy lehozatala után összesen két ponttal van csak kevesebbje a Bolognának, mint előtte.

A Bologna statisztikái Nagy Ádámmal és nélküle
  Bologna szerzett góljai Bologna kapott góljai
Amikor pályán volt 16 11
Amikor nem volt pályán 1 14
Forrás: Tomasz Mortimer twitter

A 1.5 millió euróért igazolt játékosnak eddig négy olyan mérkőzése van, ahol pályára sem lépett, ekkor a Bologna a Fiorentina ellen 1-0-ra, az Atalanta ellen 2-0-ra, Udinében 1-0-ra, a Juventus ellen pedig 3-0-ra kapott ki - vagyis négy vereséggel és 0-7-es gólkülönbséggel hozták le ezeket a találkozókat.

Nagy Ádámmal a Ferencváros pontátlaga 2015/16-ban 2,48 pont volt 25 meccs alapján, míg nélküle csupán átlagosan 1,75 egységet szereztek a zöld-fehérek a nyolc mérkőzésen, amikor a középpályás nem játszott.

Donadoniék előtt hétvégén újabb kötelező győzelem áll idegenben, hiszen az észak-olaszországi csapat ahhoz a Crotonéhez látogat, amely a Pescarához hasonlóan szinte biztosan búcsúzik a Serie A-tól. Habár az újonc hazai környezetben szerezte pontjai 89%-át (9-ből 8-at), Nagy Ádámék sikerére egyértelműen megéri fogadni 2.50-es szorzóért a    -n.

Csak valaki szóljon Donadoninak, hogy ezt a magyar gyereket tegye már be a kezdőbe és nehogy lecserélje.

[2319485] 2017-01-14 18:00:00 Crotone - Bolognax;
2017-01-14;55
2017-01-15;55
211987