Bulvár

Továbbra is Dzsudzsák a legjobban kereső magyar sportoló

A 10 legjobban kereső magyar sportoló közül heten futballisták. Babos Timi Hosszú Katinka előtt.

Továbbra is Dzsudzsák Balázs számít a legjobban kereső magyar sportolónak. A magyar válogatott csapatkapitánya a nyáron a török Bursasportól az Egyesült Arab Emírségekbe igazolt, új klubjában, az Al-vahdában pedig nagyjából 3-3.3 millió eurónak megfelelő összeget vághat zsebre évente. Dzsudzsákot barátja és válogatottbeli csapattársa, Szalai Ádám követi, aki immáron hatodik éve légióskodik a Bundesligában. A Hoffenheim csatára valamivel több, mint 600 milliót kap klubjától fizetés gyanánt. A dobogó legalsó fokára a szintén a Közel-Keleten légióskodó Németh Krisztián került, aki 420 millió forintot kasszíroz éves szinten Katarban.

A magyar futballközegnek hátat fordító Huszti Szabolcs 33 évesen is stabil embere a Bundesligában szereplő Frankfurtnak, a miskolci születésű középpályás 400 milliós fizetéssel büszkélkedhet. Az ötödik helyen az angol másodosztályban szereplő Wigan kapuját őrző Bogdán Ádám következik, akinek játékjoga továbbra is a Liverpool tulajdonában van.

Bogdán után következik az első "nem futballista", a pályafutása legjobb évét produkáló Babos Tímea átlépte a 300 milliós határt. A női teniszezők világranglistáján a 25. helyet elfoglaló soproni sportoló közel 100 millióval előzi így meg az olimpiai bajnok Hosszú Katinkát, aki a Világkupa-sorozatokban komoly összegeket úszkál össze.

Befért a TOP10-be a Veszprém férfi kézilabdacsapatának kapitánya, Nagy László is, aki közel havi 20 milliós fizetésével a világ egyik legjobban fizetett kézisének számít. A lista utolsó két helyén két Olaszországban légióskodó fiatal labdarúgót találunk, a Palermóban játszó Balogh Norbert 216, míg a Bolognában a sztárság útjára lépő Nagy Ádám 154 millió kereshet.

TOP 10-es magyar sportolói kereseti lista 2016-ban*
Dzsudzsák Balázs Labdarúgó 1 milliárd forint
Szalai Ádám Labdarúgó 618 millió
Németh Krisztián Labdarúgó 424,5 millió
Huszti Szabolcs Labdarúgó 401,7 millió
Bogdán Ádám Labdarúgó 355 millió
Babos Tímea teniszező 339,6 millió
Hosszú Katinka úszó 244,3 millió
Nagy László Kézilabdázó 231,7 millió
Balogh Norbert Labdarúgó 216,3 millió
Nagy Ádám Labdarúgó 154 millió
*forrás:blikk.hu