Légiósok

Huszti-gól és Németh-parádé, Dzsudzsák és Szalai a kispadon

Huszti Szabolcs gólt szerzett a Bayern München ellen, majd a kiállítás sorsára jutott, folytatódott Gulácsiék és Dárdaiék menetelése. Nagy Ádám átélte az első drámáját, Futács Márkó újra gólt szerzett, Dzsudzsák Balázs pedig a kispadról figyelte végig csapata első győzelmét. Ez történt légiósainkkal a hétvégén.

Németország

A Németországban légióskodó magyarok többsége jó hétvégén van túl. A 7. forduló legnagyobb nyertese a Gulácsi Pétert és Kalmár Zsoltot is foglalkoztató Lipcse volt, amely nagy meglepetésre 1-0-ra legyőzte idegenben a Wolfsburgot. Az újonc alakulat így továbbra is veretlen a bajnokságban, 15 pontjával pedig a dobogó 3. helyén áll. A wolfsburgi diadalból Gulácsi kezdőkapusként vette ki a részét, Kalmár viszont nem került be a keretbe. 

Dárdai Pál Herthája rendkívül értékes döntetlent tudott elérni a Borussia Dortmund vendégeként, a fővárosiak pontszerzésével busás hasznot kaszálhattak azok, akik olvasták pénteki beharangozónkat. 

Kleinheisler László végig a pályán volt a Mainzban 2-1-es vereséget szenvedő Darmstadtban, a magyar középpályás a 18. percben egy bődületes kapufával vétette észre magát. 

Bár Szalai Ádám a világbajnoki selejtezőben két meccsen három gólt is szerzett, a magyar támadó nem jutott szóhoz a Hoffenheimben, amely 2-1-re legyőzte odahaza a Freiburg csapatát. 

A németországi légiósok közül kétségtelenül Huszti Szabolcsnak volt a legmozgalmasabb mérkőzése. A Frankfurt középpályása kezdőként lépett pályára a Bayern München elleni találkozón, majd a 43. percben egy hosszú sarkos lövéssel bevette Manuel Neuer kapuját, egalizálva ezzel az eredményt (1-1). Sajnos Huszti mégsem lehetett a meccs hőse, hisze na 65. percben megkapta második sárgáját és így a kiállítás sorsára jutott, ám csapata végül így otthon tudta tartani az egyik pontot, ezzel pedig a forduló egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta. 

A másodosztályban szereplő Fürth Megyeri Balázzsal a kapuban szenvedett 2-0-s vereséget a Heidenheimtől hazai pályán, Stieber Zoltán és a Kaiserslautern pedig majd hétfő este lép pályára a Braunschweig otthonában. 

Olaszország 

A Bolognában játszó Nagy Ádám első ízben játszhatta végig csapata bajnokiját, a fiatal magyar középpályás rögtön egy drámai meccset élhetett át testközelből. A Bologna a Lazio vendégeként mintegy 86 percig győzelemre állt, ám egy 96. percben befújt büntető miatt végül meg kellett elégednie az egy ponttal. Az olasz szakírók szerint Nagy csapata egyik legjobbja volt, aki pedig látta a meccset, alá is tudja támasztani mindezt. A Balogh Norbertet és Sallai Rolandot is foglalkoztató Palermo hétfő este lép pályára a Torino ellen, a mérkőzésről készült felvezetőnket pedig itt olvashatjátok. 

A Serie B-ben a Novara 2-1-re kikapott a Pro Vercelli otthonában, a vendégeknél Adorján Krisztián kezdőként 62 perc játéklehetőséget kapott, ez idő alatt egy sárga lappal írta be magát a jegyzőkönyvekbe. 

Az Avellino otthonában 1-0-ra alulmaradó Speziában ezúttal Tamás Krisztián ezúttal is csak a kispadon foglalt helyet, a 21 éves védő a szezon során egy mérkőzést játszott végig, összesen 90 perc van tehát a lábában. 

A harmadosztályban szereplő Modenában Bajner Bálint végig a pályán lehetett, csapata 0-0-s döntetlent játszott a Lumezzane vendégeként. 

Anglia 

Az angol másodosztályban szereplő Wigan zsinórban harmadik meccsén maradt veretlen, ám továbbra is a kieső, 22. helyén áll a tabellán. A hétvégén a Burton ellen játszott a csapat egy 0-0-t, Bogdán Ádám a szezonbeli ötödik meccsét hozta le kapott gól nélkül. 

Franciaország

Értékes egy pontot szerzett a francia élvonal újonca, a Dijón, amely Lang Ádámmal a soraiban végzett 1-1-re a St. Étienne otthonában. A Dijón ezzel a döntetlennel továbbra is a még bennmaradást érő 17. helyen áll a tabellán. A 2. vonalban szereplő Le Havre Bese Barnabással a soraiban aratott 3-1-es győzelmet a Clermont vendégeként. Az MTK volt védője zsinórban a hetedik meccsén volt kezdő, és csupán egyszer cserélték le, vagyis abszolút alapemberré kezdi kinőni magát a csapatában. 

Lengyelország

Lengyelországban tovább tart a bajnoki címvédő Legia Varsó vesszőfutása, a fővárosiak ezen a hétvégén a Pogon Szczecin otthonában maradtak alul 3-2-re. Nemanja Nikolics kezdőként 66 percet kapott a Legiában, míg Gyurcsó Ádám végig a pályán volt a Pogonban. 

Szintén végig játszotta a Lech Poznan - Wisla Krakkó meccset Kádár Tamás és Guzmics Richárd is, az 1-1-es döntetlennel záródó rangadó után a Wisla már 4 fordulósra duzzasztotta veretlenségi sorozatát, ezzel együtt Guzmicsék még midig utolsók a tabellán. 

Mervó Bence csapata, a Slask Wroclaw hétfő este lép pályára a Korona Kielce otthonában. 

Közel - Kelet

A magyar válogatott csapatkapitányának továbbra sem akar beindulni a közel-keleti kalandja. Dzsudzsák Balázs ezúttal a kispadon sem kapott helyet az Al Wahdában, amely szombaton 3-0-ra győzött az Al Dharfa otthonában és fellépett a tabella 6. helyére. Ez volt a Wahda első sikere, nagy kár, hogy Dzsudzsák nem vehetett részt benne. 

Lényegesen jobb meccse volt a Katarban légióskodó Németh Krisztiánnak, aki 2-1-es győzelmet aratott az Al-Gharafával az Al-Muadidar vendégeként. Németh a 70. percben kiharcolt egy büntetőt, majd később gólpasszt is adott, így oroszlánrészt vállalt a sikerből. 

Korhut Mihály csapata, a címvédő Hapoel Beer-Seva hazai pályán 5-0-ra megverte a Maccabi Petah-Tikvát, és már második a tabellán.  A magyar védő végig a pályán volt.

A Törökországban légióskodó Koman Vladimir csapata, az Adanaspor 2-1-re kikapott a Karabukspor ellen odahaza. Koman végig a pályán volt a vesztes együttesben, ez volt a szezonban az 5. olyan meccs, amelyen 90 percet kapott. 

Közép-Kelet Európa 

Egyre jobban megy a szekere a Hajduk Splitben légióskodó Futács Márkónak. A magyar támadó büntetőből volt eredményes a spliti rangadón, csapata 2-1-re verte az városi rivális RNK-t. A Hajduk őrzi harmadik helyét az Osijekkel szemben, Futács pedig 3 gólnál jár a bajnokságban. 

Futács büntetője 4:00-tól 

Priskin Tamás sérülés után visszatért a Slovan Bratislavába, amely 2-0-ra verte odahaza a Senicát. A magyar támadó a 63. percben csereként szállt be a meccsbe, augusztus óta első ízben lépett ismét pályára klubcsapatában. Szintén csereként, a 61. percben állt be Vida Krisztofer a DAC-ba, amely odahaza kapott egy hatost a bajnoki címvédő Zilinától. 

Csak 1-1-es döntetlent játszott odahaza a Rapid Wien az Altach gárdájával, így a bécsiek már csak az 5. helyen állnak az osztrák Bundesliga tabelláján. Szántó Tamás ezúttal is kezdőként jutott szóhoz. 


A magyar válogatott legközelebb november 13-án Andorrát fogadja a világbajnoki selejtezősorozat 4. fordulójában. Bernd Storck együttese négy pontjával jelenleg a 3. helyen áll a B-csoportban. 

[2059305] 2016-11-13 18:00:00 Magyarország - Andorrax;
186541