Légiósok

Gulácsi sztár lesz, Bogdán bajban, Gyurcsó parádézott

Gyurcsó Ádám négy gólig jutott, betalált Németh Krisztián, újabb magyar tehetség bukkant fel Ausztriában.Légióskörkép.

Németország 

A német Bundesliga hétvégi fordulójának nyertese a pénteken a Bayer Leverkusent idegenben legyőző újonc Lipcse volt. A keleti alakulat egyik legjobbja azon a meccsen Gulácsi Péter volt, aki ezúttal is végig játszotta a meccset és több nagy védéssel segítette csapatát győzelemhez, a 2. félidőben egy büntetőt is megfogott, a kiváló rúgótechnikával rendelkező török Calhanoglu próbálkozását védte. A Lipcse óriási meglepetésre élre állt a Bundesligában, ezzel a bajnokság történetének második kelet-németországi csapata, amelynek ez sikerült. 


Az Augsburg vendégeként gól nélküli döntetlent játszó Hertha visszacsúszott a hatodik helyre, ám Dárdai Pál együttese továbbra is versenyben van a dobogós helyekért. 

A Darmstadt 1-0-ra kikapott hazai pályán az Ingolstadtól, Kleinheisler László kezdőként egy félidőnyi játéklehetőséget kapott. A magyar középpályás egy 11-est is kiharcolt az első játékrészben, ám a játékvezető érthetetlen okokból nem fújta be az egyértelmű szabálytalanságot.

A Hoffenheim 2-2-es döntetlent játszott odahaza a sereghajtó Hamburg ellen, a hazaiaknál Szalai Ádám végig a kispadon foglalt helyet. Nem úgy Huszti Szabolcs, aki ezúttal is kezdett a Frankfurtban. Husztit a szünetben lecserélték, a helyére beálló Meier pedig hét perccel később gólt szerzett. A Frankfurt végül 2-1-re nyerni tudott Brémában. 

A másodosztályban Megyeri Balázs vesztes csapat tagja volt a Fürthben, amely 2-1-re kikapott Drezdában. Stieber Zoltán és a Kaiserslautern hétfő este lép pályára az 1860 München otthonában. 

Olaszország 

Az olasz Serie A-ban "magyar rangadót" rendeztek a hétvégén, hiszen a Bologna a Palermót fogadta. A hazaiaknál Nagy Ádám a 82. percig a pályán volt, így aktív részese volt csapata 3-1-es diadalának. A vendégeknél Sallai Roland is kezdő volt, ám a szünetben lecserélték, Balogh Norbert pedig sérülése miatt nem került be a meccs keretébe. 

A másodosztályban Adorján Krisztián 7 percet kapott a Frosinonétól 2-1-es vereséget szenvedő Novarában, míg Tamás Krisztián a kispadon figyelte, ahogy csapata, a Spezia 1-0-re veri a Cesenát. 

Anglia

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Wigan magyar kapusa, Bogdán Ádám megsérült a Barnsley elleni mérkőzésen. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Bogdánra mennyi kényszerpihenő vár, mivel pontos diagnózist majd csak az MRI-vizsgálatok után mondanak az orvosok. 

Franciaország 

A francia élvonalban szereplő Dijón Lang Ádámmal a soraiban kapott ki 1-0-ra a Nancy vendégeként, a magyar középhátvéd végig játszotta a találkozót. A Dijón a vereség ellenére egyelőre a biztos bennmaradó 14. helyen áll. A másodosztályban a Le Havre odahaza játszott egy 0-0-t az Amiens ellen, Bese Barnabás csereként a 62. percben lépett pályára. 

Lengyelország 

A bajnoki címvédő Legia Varsó zsinórban negyedik győzelmét aratta a lengyel bajnokságban, a fővárosiak Nemanja Nikoliccsal verték 4-1-re a forduló előtt még listavezető Jagielloniát. A támadó 77 percet kapott, gólt azonban most nem szerzett.

A Lech Poznan is nyerni tudott, az északiak a Slask Wroclawot verték otthon 3-0-ra. A hazaiaknál Kádár Tamás végig a pályán volt, míg a vendégeknél Mervó Bence a 83. minutumban került a pályára. 

Lengyelországban a hétvége sztárja Gyurcsó Ádám volt, aki 25 perc alatt három gólt rámolt be a Guzmics Richárd nélkül kiálló Wisla Krakkónak. Gyurcsó a második félidőben is betalált egyszer, így négy góllal vette ki a részét csapata 6-2-es diadalából. 

Közép-Kelet Európa 

Horvátországban a Hajduk Split zsinórban harmadszor tudta legyőzni a Lokomotiv Zagrebet, a dalmátok soraiban Futács Márkó a 62. percig volt a pályán, ez idő alatt ezúttal egy sárga kártyáig jutott. 

Szlovákiában a Slovan Bratislava 2-1-re verte a Ruzomberok csapatát, a pozsonyiaknál Priskin Tamás kezdőként 75 perc lehetőséget kapott, lecserélésekor 0-0-t mutatott az eredményjelző. 

A László Csaba által irányított Dunaszerdahely 2-0-s győzelemmel ünnepelte az új stadiont, a hazaiaknál Vida Krisztofer végig a pályán volt, míg Mészáros András a 91. percben szállt be a meccsbe.

Ausztriában a Salzburg 2-1-re legyőzte a Rapid Wient a hétvége rangadóján. A bécsieknél ezen a találkozón debütált az új vezetőedző, aki a kezdőbe jelölte Szántó Tamást, aki végi a pályán is maradhatott. 

A St. Pölten otthonában 2-2-es döntetlent játszó Mattersburg színeiben megszerezte első gólját Varga Barnabás, aki a 73. percben szállt be a játékba, majd egy perccel később már eredményes is volt. 

Közel - Kelet 

Az Egyesült Arab Emirátusokban az Al-wahda 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Kalba gárdája ellen, Dzsudszák Balázs kezdőként 82. percet töltött a pályán a vendéglátóknál, akik két büntetőt is elpuskáztak a találkozó során. 

Katarban Németh Krisztián ismét gólt szerzett, a magyar támadó a 74. percben büntetőből állította be az Al-Gharafa 4-2-es győzelmét. Némethnek ez volt a bajnokságban a 4. gólja, ezzel Vladimir Wiess mögött csapata második legeredményesebb játékosa. 

Izraelben a Hapoel Beer Sheva 5-1-re ütötte ki a Hapoel Haifát, így a címvédő továbbra is vezeti a bajnokságot. Korhut Mihály ezúttal is kezdőként játszotta végig a találkozót. 

A török bajnokságban szereplő Adanaspor 2-1-re kikapott hazai pályán a címvédő Besiktastól, Koman Vladimir végig a pályán volt, de nem tudta csapatát pontszerzéshez segíteni. Az Adanaspor egyre nehezebb helyzetben van, hiszen tökutolsó a bajnokságban.