Nemzetközi foci

Gulácsi büntetőt fogott, Zlatan továbblőtte a MU-t

Idegenben győzött a Lipcse, nyertek az olasz topcsapatok, hátrányból fordított a Manchester - topliga összefoglaló.

Német foci

Két mérkőzést rendeztek vasárnap a Bundesliga 21. fordulójában. A Gulácsi Péterrel a kapujában felálló Lipcse a Mönchengladbach vendége volt, míg az Európa Liga indulásért harcoló Köln a Schalke együttesét fogadta. Előbbi meccsnek volt nagyobb tétje, hiszen jelenleg csak Gulácsiék a címvédő Bayern München egyetlen kihívói. A bajorok a hétközi BL-mészárlás - 5:1-re lépték le az Arsenalt - után a bajnokságban pontokat veszítettek a Dárdai Pál irányította Hertha otthonában. A Lipcse azonnal lecsapott a kínálkozó lehetőségre, Forsberg és Werner góljaival már a félidő után nem sokkal megvolt a magabiztos vezetés, igaz, sokkal szorosabb is lehetett volna, ha hazai oldalon nem marad ki egy büntető a szünet előtt nem sokkal.

Gulácsi bravúrja:

A vége azért csak izgalmasra sikerült a vendégeknek, miután Vestergaard a 81. percben szépített. A 7 perc hosszabbítás ellenére azonban nem tudott a Mönchengladbach újabb találatot szerezni, így Gulácsiék két pontot faragtak a müncheni alakulattal szemben.

2017-02-19;54
210225

Olasz foci

A Serie A 25 fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésein komoly meglepetés nem született. Az Inter 1-0-ra nyert a Nagy Ádámot a soraiban tudó Bologna otthonában, míg a Napoli Veronából hozta el a három pontot egy 3-1-es sikernek köszönhetően. A Bologna egyébként sokáig jól tartotta magát, a milánóiak csak a 81. percben tudták bevenni a hazaiak kapuját, méghozzá Gabriel révén, aki ezzel első olasz élvonalbeli gólját jegyezhette. Az Inter és a Napoli mellett a Roma is győzött, a Farkasok hazai pályán 4-1 arányban intézték el a Torino együttesét. A forduló bravúrja azonban a Pescara csapatához fűződik, a sereghajtó gárda 5-0-ra mészárolta le a Genoát

2017-02-19;55
211987

FA Kupa

A FA Kupa nyolcaddöntőiből két mérkőzést nem játszottak le szombaton, ezekre került sor vasárnap. A Tottanham nem sokat vacakolt a Fulham otthonában, Kane mesterhármasával könnyedén jutott tovább a londoni alakulat. A Manchester Unitednek viszont vért kellett izzadnia a másodosztályú Blackburnnél. A vezetést ugyanis a 17.percben a hazaiak szerezték meg. Túl sokáig azért nem örülhettek, 10 minutummal később Mkhitaryan álompasszát Rashford helyezte a kapuba.

Az 1-1-es szünetet követően a 62 percben José Mourinho behozta Pogbát és Ibrahimovicot. A két klasszisnak kevesebb, mint negyedóra kellett, hogy megvillanjon. Pogba jó 30 méteres átadását Zlatan váltotta gólra. Nem tudott már a hajrára megújulni a Blackburn, így a Vörös Ördögök 2-1-re diadalmaskodtak.

2017-02-19;132