Australian Open

Az első komoly teszt előtt Federer

Pénteken megkezdődnek a harmadik körös küzdelmek Melbourne-ben, tét a legjobb 16 közé jutás.

ATP Australian Open, ötödik játéknap - kiemelt mérkőzések - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Roger Federer 1.08 @ TippmixPro Grigor Dimitrov 5.50 @ TippmixPro 4:00
Nick Kyrgios 2.20 @ TippmixPro Tomás Berdych 1.15 @ TippmixPro 10:30
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Igazi csemegének ígérkezik a Rod Laver két férfi mérkőzése. Kezdjük először a Roger Federer-Grigor Dimitrov összecsapással, melyre még a délutáni programban kerül sor, avagy fázni aligha fognak. A bulgár játékost néhány éve még a svájci géniusz utódjaként emlegették, nem véletlen a "Baby Federer" becenév. Dimitrovnak egyelőre még nem sikerült felnőnie a feladathoz, négyből négyszer kapott ki Rogertől, legutóbb a hónap elején a brisbane-i negyeddöntőben. Idén tudta azonban a legjobban megszorongatni példaképét (4:6, 7:6, 4:6), tehát lelkesen vághat neki ennek a meccsnek. Mindketten különösebb gond nélkül jutottak el idáig, Dimitrovnak volt egy a vártnál szorosabb mérkőzése, de a továbbjutása nem forgott veszélyben. Játszott már a melbourne-i centeren nagy ellenfelekkel, tavaly Andy Murray, előtte pedig Rafael Nadal búcsúztatta, mindkét esetben megvoltak a lehetőségei, nyert szettet, de az igazán fontos játékokat, pontokat nem tudta megcsinálni. Valószínűleg most is ez lesz a kulcs, ha mentálisan képes jól kezelni a szoros állásokat, akkor lehet esélye a győzelemre is, ha viszont nem, akkor ötödik alkalommal is a svájci örülhet. Ami garantált, az a varázslatos tenisz.

Biztos nagy dilemma volt a szervezőknek, hogy Federert vagy a hazai kedvenc Nick Kyrgiost tegyék az esti programba, de végül utóbbinál maradtak, akinek ellenfele az elmúlt két évben elődöntőig jutó Tomás Berdych lesz. A hatodik kiemelt cseh játékos most is remek formának örvend, és szokás szerint "ficánkol" a melbourne-i borításon, amire egyszerűen csak annyit mondott, hogy a játékának tökéletes. A labdái magasra pattannak, gyorsan be tudja fejezni a pontokat, a nagy szervái hatékonyak, minden ideális számára. Ugyanezek viszont érvényesek az ausztrál srác esetében is, aki hasonló játékstílust képvisel. Nem találkoztak még az ATP Touron, így nehéz jósolni. Ami biztos, hogy a rutin és a stabil tenisz Berdych mellett szól, Kyrgios viszont imád nagy közönség előtt játszani, még egy lapáttal ilyenkor mindig képes rátenni, főleg a saját tábora előtt, és fiatal kora ellenére nagy Grand Slam-csaták vannak már a háta mögött. Mindkettejüknek ez lesz az első meccse a Rod Laveren az idei kiírásban, szóval még ez sem lehet döntő faktor. Fogadás tekintetében, amit érdemes lehet megpróbálni az, hogy Kyrgios viszi el az első szettet (2.05 @ TippmixPro), a cseh ugyanis mindkét eddigi meccsén kicsit nehezen érte el az ideális hőfokot, az aussie pedig valószínűleg az első labdamenettől kezdve 100%-on fog pörögni, illetve az elején, kisebb nyomás alatt az ütő is jobban "szaladhat" a kezében.

WTA Australian Open, ötödik játéknap - kiemelt mérkőzés - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Agnieszka Radwanska 1.08 @ TippmixPro Monica Puig 5.25 @ TippmixPro 2:30
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

A lányoknál ilyen izgalmas párosítások nincsenek terítéken pénteken, a topkiemeltek közül talán Agnieszka Radwanska izzadhat meg a továbbjutásért a bombaformában ütögető Monica Puig ellen. Kérdés azonban, hogy az igen dekoratív Puerto Ricó-i lányból mennyit vett ki az előző, döntő szett 9:7-re megnyert találkozója, melyen öt meccslabdát is hárítania kellett. Ha sikerül kipihennie magát, és legfőképpen egy ilyen drámai győzelem után felpörögni, akkor egy érdekes meccs lehet, ugyanis tőle szokatlanul elég stabilan üt alapvonalról, erőben pedig felülmúlja lengyel riválisát. De csak a nagy ütés kevés lesz, ezt láthattuk Radwanska előző meccsén is, amikor a szintén kemény alapvonal bombákkal operáló Eugenie Bouchard-t is könnyedén verte a negyedik helyen kiemelt lengyel lány.

Ha kérdésed van, vagy kifejtenéd a véleményed egy-egy meccsel kapcsolatban, akkor ezt megteheted a fórumunkban a tenisz kibeszélőben.