Australian Open

Trükkös játékos ellen izzadhat Federer a melbourne-i forróságban

Szerdán már a második körös találkozókra kerül sor Melbourne-ben, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Napi előzetesünkben ezúttal három férfi és két izgalmasnak ígérkező női mérkőzést vettünk górcső alá.

ATP Australian Open, harmadik játéknap - kiemelt mérkőzések - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Roger Federer 1.05 @ TippmixPro Alekszandr Dolgopolov 6.50 @ TippmixPro 4:00
Jo-Wilfried Tsonga 1.01 @ TippmixPro Omar Jasika 8.25 @ TippmixPro 9:00
Novak Djokovics 1.01 @ TippmixPro Quentin Halys 8.75 @ TippmixPro 10:30
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Szerdán a férfiaknál a topkiemeltek közül egyértelműen az ötszörös bajnok Roger Federerre vár a legkellemetlenebb ellenfél a világranglista-35. Alekszandr Dolgopolov személyében. Az egykori negyeddöntős ukrán teniszező meglehetősen színes egyéniség, a repertoárjában a különféle nyesések, rövidítések, hatalmas gyorsítások is megtalálhatóak, ha jó lábbal kel fel, akkor remekül tudja variálni a játékát. Karrierje alatt nyolcszor is sikerült már borsot törnie top 10-es játékos orra alá, szóval nem lehet őt félvállról venni, igaz, a svájci ellen két próbálkozásból még egyszer sem sikerült nyernie. Most inkább a tisztes helytállásban reménykedhet, Federer ugyanis elég jó formát mutatott az első fordulóban, és ha valaki, akkor ő jól tudja kezelni az ilyen játékosokat.

Az egykori döntős Jo-Wilfried Tsonga is pályára lép, akinek a Marcos Bagdatisz elleni meccse után ismét meg kell küzdenie a közönséggel is, ugyanis egy melbourne-i tehetség, Omar Jasika lesz az ellenfele. A 18 éves ausztrál srác még tavalyelőtt nyerte meg a junioroknál a US Open-t, most pedig debütált a felnőtteknél egy Grand Slamen. Elég szép bemutatkozás volt ez tőle, hiszen masszív underdogként sikerült legyőznie az ukrán Ilya Marchenkót négy játszmában. Tsonga ellen a továbbjutásban nemigen gondolkozhat, de belekóstolhat milyen egy nagy pályán játszani.

A címvédő Novak Djokovics ellenfele is egy feltörekvő fiatal lesz, méghozzá az a Quentin Halys, aki Jasika ellenfele volt a 2014-es junior US Open-fináléban. Egyelőre a francia srácnál is várat még magára az áttörés, ő viszont már tudja milyen egy nagy sztár ellen játszani, tavaly a Roland Garroson ugyanis az első körben éppen a salakkirállyal, Rafa Nadallal találkozott. Akkor gyönyörűen helytállt, most azért nehezebb dolga lesz, egyrészről a közönség nem áll majd olyan mértékben mellette, mint Párizsban, másrészről a világelső csúcsformában játszik és esze ágában nincs túlórázni a nagy melegben. 

WTA Australian Open, harmadik játéknap - kiemelt mérkőzések - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Belinda Bencic 6.00 @ TippmixPro Babos Tímea 1.06 @ TippmixPro 3:00
Agnieszka Radwanska 1.18 @ TippmixPro Eugenie Bouchard 3.70 @ TippmixPro 9:00
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

A hölgyeknél számunkra a legjobban várt találkozó természetesen Babos Tímea meccse lesz, akinek ezúttal a 12. kiemelt Belinda Bencicel kell megküzdenie. A magyar játékos az első forduló egyik legkomolyabb derbijét vívta Heather Watson ellen, a szakadék széléről tudott visszatáncolni, amely után a következőt nyilatkozta a babostimea.hu-nak:

"Rettenetesen boldog vagyok, hatalmas meccs volt! Nagyon örülök a győzelemnek! Az első szett simán lehetett volna az enyém is, az elején sok lehetőségem volt. De elszúrtam az esélyeimet…Aztán visszaküzdöttem Magam, 4:4-nél pedig ismét le kellett volna brékelnem az ellenfelemet. Aztán el is ment az első szett. Úgy gondolom, hogy a második játszmában kevesebb esélyem volt Watson szervájánál. De tartottam Magam, próbálkoztam. Aztán az ellenfelem a meccsért adogatott, de akkor egy agresszív fogadógémmel sikerült visszabrékelnem. Nagyon-nagyon küzdöttem és akartam! A döntő szettben végig én vezetettem, de mindig visszajött. Amikor 4:2 után adogattam, akkor én hibáztam. De amikor a meccsért adogattam, akkor Watson játszott jól. Ami pozitívum, hogy utána nem roppantam meg, hanem akartam és csináltam tovább. Ennek meg is lett az eredménye! Ami érdekes: 6:5-nél ütöttem egy tenyeres nyerő ritörnt, illetve feljöttem egyszer a hálóra. Az utolsó két pont egy tenyeres nyerő, majd egy fonák egyenes nyerő volt. Ezeket nagyon sokat gyakoroltuk a felkészülés alatt. Elképesztő, hogy így tudtam befejezni a mérkőzést! Nagyon-nagyon boldog vagyok!”

Borzasztó nehéz dolga lesz Timinek, hiszen közel három órát töltött a pályán, míg Bencic pillanatok alatt lelépte ellenfelét. Egyébként is a svájci lány a favorit, akit a tavalyi eredményes szezonja után sokan a torna titkos esélyesének tartanak. Leírni azonban nem lehet Timit, hiszen nagyszerűen játszott Watson ellen, jól bírta a hosszú labdameneteket, ha sikerül regenerálódnia, akkor Bencic dolgát is megnehezítheti.

A nap rangadójának a negyedik kiemelt Agnieszka Radwanska és a kanadai Eugenie Bouchard összecsapása számít, ahol két korábbi wimbledoni döntős méri össze tudását. Két teljesen eltérő stílust láthatunk majd, a lengyel lány a passzív, fifikás teniszben hisz, míg "Genie" az agresszív támadójáték híve. Az eddigi meccseiken Radwanska játéka volt a nyerő, és miután ezeket 2014-ben, vagyis Bouchard eddigi legjobb évében játszották, így most egyértelműen a lengyel a favorit, hiszen a kanadai egy pocsék tavalyi év után az építkezés elején jár, bár az is igaz, ha elkapja a gépszíj, akkor Agnieszka tehetetlen lesz ellene.

Ha kérdésed van, vagy kifejtenéd a véleményed egy-egy meccsel kapcsolatban, akkor ezt megteheted a fórumunkban a tenisz kibeszélőben.