Wimbledon

Murray, Nadal és Berdych is megizzadhat a továbbjutásért

Az angol nyílt teniszbajnokság csütörtöki játéknapján mindkét nemnél kialakulnak a legjobb 32 párosításai.

ATP Wimbledon, csütörtöki játéknap kiemelt mérkőzései - a     szorzói
Játékos Odds Játékos Odds Időpont
Robin Haase 8.75 Andy Murray (3) 1.01 14:00
Tomás Berdych (6) 1.14 Nicolas Mahut 4.25 16:00
Dustin Brown 5.75 Rafael Nadal (10) 1.07 17:30
A kezdési időpont függ a mérkőzést megelőző találkozó hosszától.

A hazai kedvenc, a tavalyelőtti bajnok Andy Murray leszorult a centerpályáról, pedig a Robin Haase elleni meccse akár komoly izgalmakat is hozhat. A világranglista-78. helyén álló holland srác igazi hangulatember, képes belelovalni magát egy-egy derbibe, így játszott itt Wimbledonban ötszettes thrillert Rafa Nadal ellen, de sikerült megszorongatnia Juan Martin Del Potrót is. Muraynek is vannak fura élményei Haase-ról, négy éve a US Openen kétszettes hátrányból kellett ellene kapaszkodnia. Jól játszott a brit az első körben, de ha a holland elkapja a fonalat, akkor könnyedén nagy meccs kerekedhet ebből.

Nehéz mérkőzés vár a hatodik kiemelt Tomás Berdychre is, aki a világ egyik legjobb füves pályás játékosával, Nicolás Mahut-val találkozik. Az egymás elleni mérlegük 5-0 a cseh javára, ugyanakkor most először találkoznak a francia kedvenc borításán. Mahut-nak egyébként soha nem szokott jól menni Wimbledonban, de ettől függetlenül senki nem szeret vele találkozni a torna korai szakaszában, hiszen egy kiváló szerva-röpte játékos, aki borzasztó kellemetlen ellenfél tud lenni. Ha meglepetés nem is születik, de nem lesz ez egy sétagalopp Berdych számára, pláne, hogy a nyitómeccsén is igencsak döcögött a szekere.

A kétszeres bajnok Nadal is egy füves pályás specialistával, a világranglista-102. Dustin Brownnal találkozik. A német tavaly Halléban sima két szettben legyőzte a mallorcai klasszist, viszont ebből a meccsből messzemenő következtetést ne vonjunk le, hiszen Rafa hagyományosan nem szokott megszakadni a füves pályás felkészítő tornákon. Ettől függetlenül Brown nem az a játékos, akit egy legyintéssel el lehet intézni, hiszen a szerva-röpte stílusával ő is megtudja keseríteni az ellenfelei dolgát.

WTA Wimbledon, csütörtöki játéknap kiemelt mérkőzései - a     szorzói
Játékos Odds Játékos Odds Időpont
Jekatyerina Makarova (8) 1.30 Magdalena Rybariková 3.00 12:30
Agnieszka Radwanska (13) 1.12 Ajla Tomljanovic 4.50 14:30
Kurumi Nara 7.00 Petra Kvitová 1.03 18:00
A kezdési időpont függ a mérkőzést megelőző találkozó hosszától.

A hölgyeknél a topkiemeltek közül a nyolcadik helyen rangsorolt Jekatyerina Makarova kerülhet bajba, ellenfele Magdalena Rybariková lesz, aki füvön kifejezetten ügyesnek számít, igaz, a wimbledoni statisztikája ezt nem bizonyítja, hiszen most nyolcadik nekifutásra sikerült meccset nyernie a tenisz szentélyében. A kisebb versenyeken viszont voltak jó eredményei, például tornát is nyert még 2009-ben Birminghamben, illetve az egyetlen egymás elleni füves meccsüket is a szlovák lány nyerte. Nem számít annyival esélytelenebbnek, mint amilyen oddsot adnak rá, Makarova ugyanis ráadásul még nem is örvend igazán jó formának.

Az egykori döntős Agnieszka Radwanska a cseh Lucie Hradecká személyében veszélyes első körös ellenfelet kapott, de könnyedén oldotta meg ellene a feladatot. A folytatásban újabb veszélyes játékossal találkozik, méghozzá azzal az Ajla Tomljanovical, akitől tavaly sima kétszettes vereséget szenvedett a Roland Garroson. A fiatal horvát erőtenisze füvön még inkább hatékony, kérdés azonban, hogy képes-e végig koncentrált maradni a stabilan ütögető lengyel ellen?

A Kurumi Nara-Petra Kvitová derbin csak a különbség a kérdés, a címvédő cseh klasszis ugyanis pazar formában kezdte a tornát. Kvitová 35 perc alatt "végezte ki" a holland Kiki Bertenst, amiért a közönségtől elnézést is kért, hiszen nem sok teniszt láthattak...Hasonló sors vár a japán lányra is, aki bár ügyesebb, mint Bertens, viszont a termetéből adódóan sem ütőerőben, sem pedig adogatásban nem veheti fel a versenyt Kvitovával. Az underrel érdemes szemezni, a TippmixPro bukmékerei 17,5-nél húzták meg a határt. 

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.