Európa Liga

Hazai pályán is esélytelen az egyetlen életben maradt csapatunk?

A bukik szerint kettős verességgel búcsúzik a Videoton is a nemzetközi kupától.

Két meccs után egy ponttal áll a tabella hátsó felében a Videoton együttese az NB I-ben. A fehérvári gárda ráadásul az Európa Ligában sem nyújt eddig meggyőző teljesítményt, így joggal félthetjük egyetlen életben maradt csapatunkat a dán Midtyjlland együttesétől.

Az ellenfél nem kezdte rosszul a szezont, habár a Randers ellen még ikszeltek a bajnokságban, hétvégén rangadót nyertek a Norsdjaelland vendégeként. Az Európa Ligában eddig három győzelem mellett egy döntetlen a mérlegük, az előkészületi meccseiket azonban sorra nyerték.

   
Videoton Döntetlen Midtjylland
2.90 3.05 2.30

Az idegenlégiósokkal teletűzdelt csapat piaci értéke a második Dániában, a Transfermarkt szerint a legértékesebb játékosuk a dán-dél-szudáni kettős állampolgár, Pione Sisto. De ismerősen csenghet akár Vaclav Kadlec vagy Jabok Poulsen neve is - utóbbi a felcsúti mérkőzésen eltiltás miatt nem lép majd pályára.

Piaci érték alapján nem látszik a nagy különbség: a dánok értéke 18,38 millió, a Videotoné 10,88

A dánok egyébként fokozatosan léptek magasabbra és magasabbra az európai kupaporondon, az előző szezonban már a legjobb 32 közé jutottak az Európa Ligában. Pedig egyáltalán nem volt könnyű dolguk, a rájátszásban a Southamptont ütötték ki, míg a csoportkörben a Napoli, Bruges, Legia Varsó négyes ellen szereztek hét pontot. A tisztes búcsú is összejött nekik, hiszen a Manchester United ellen a hazai mérkőzést megnyerték, sőt még a visszavágón is megszerezték a vezetést.

Az akkori csapatból egyébként szinte mindenki ott van még Jess Thorup csapatában, így a Videotonnak valóban egy nagyon erős csapatot kell legyőznie. A Midtjylland formájára jellemző, hogy az utolsó 19 meccsükből 14-et megnyertek, vereséget utoljára május 1-jén szenvedtek.

A fehérváriak szorzója egyébként rohamléptekben emelkedik, hiába volt vasárnap este még 2.40 a hazai siker és 2.80 a vendég, mostanra már toronymagas favoritok a vendégek, hiszen az ő sikerükre csak 2.30-at fizetnek az egyik internetes bukinál, míg Feczesinékre 3 felett lehet fogadni.

[2300484] 2016-07-28 20:30:00 Videoton - FC Midtjyllandx;