Átigazolás

Dani Alves elköszönt a Barcelonától

  • hatharom.com

A Barcelona hivatalos honlapja és Dani Alves elköszönt egymástól, a brazil védő nyolc év után távozik a katalán klubtól.

Fotó: fcbarcelona.com

Bár a hivatalos bejelentésre még várni kell, sajtóhírek szerint az olasz Juventusban folytatja pályafutását Dani Alves. A 33 éves brazil hátvéd Instagram-oldalán már el is köszönt a Barcelona-szurkolóktól, míg a gránátvörös-kékek honlapja egy terjedelmes cikkben búcsúzik a légióstól. 

Dani Alves 2008 nyarán a Sevillától érkezett a Barcelonához, ahol pályafutása legnagyobb sikereit érte el. A nyolc év során hatszor nyert spanyol bajnokságot, négyszer spanyol kupát és szuperkupát, három alkalommal hódította el a Bajnokok Ligáját és három alkalommal a klub vb-t is megnyerte a csapattal. 

A brazil válogatott játékos 391 hivatalos tétmérkőzésen lépett pályára a katalán klub színeiben, ezzel Lionel Messi mögött a második legtöbbet foglalkoztatott légiósa lett a Barcelonának. 

Dani Alves jelenleg a brazil válogatottal az Egyesült Államokban tartózkodik, ahol a hétvégén elrajtol a Copa América. A dél-amerikai kontinenstornára a selecao tartalékosabb kerettel utazott el, hiszen többek között kimaradt Neymar, Daviz Luiz és Thiago Silva is.  Brazília a B-jelű kvartettben Ecuadorral, Peruval és Haitivel csap össze. A selecao végső győzelmére jelenleg 5.50-es oddson fogadhatunk a     -n.

197170