Karrier

Barcelonában nem kellett, Torinóban kivirult

  • ivan

Dani Alves volt a Juventus - Monaco BL-elődöntő hőse, a brazil hátvéd három gólpasszal és egy góllal vette ki a részét az olasz bajnok továbbjutásából. A 34 éves játékos 14. döntőjére készülhet.

Dani Alves 34 évesen sokadvirigzását éli Torinóban / juventus

Sztárcsatárok az egyik, fiatal "szupertehetségek" a másik oldalon, a Juventus-Monaco Bajnokok Ligája elődöntős párharc után most mégis mindenki egy 34 éves védőről beszél. Dani Alves karrierje talán legszebb napjait éli, a torinóiak mind a négy szerzett góljában "könyékig" benne volt, a kedd este rúgott bombája után pedig a legelvakultabb kritikusok is csak csettintettek.

A 172 centis jobbhátvéd 2002-ben a brazil bajnokságban szereplő Bahia csapatától szerződött a spanyol Sevillához, ahol tevékeny részese volt az andalúz klub felemelkedésének. Alves karrierje első fináléját 2006-ban a Middlesbrough ellen az UEFA Kupában vívta, majd ezt követően három másik döntőben is pályára lépett a Sevillával, mielőtt 2008-ban aláírt a Barcelonához. A katalánoknál eltöltött nyolc év sem szűkölködött a sikerekben, összesen 9 döntőt játszott a gránátvörös-kék szerelésben, köztük három Bajnokok Ligája- és két klub-vb finálét. Június 3-án következhet a 14. fellépés.

Alves 4. BL-trófeáját nyerheti a Juventusszal

Dani Alves egyébként Cardiffban egy másik személyes rekordot is beállít majd, hiszen az lesz a 100. Bajnokok Ligája-szereplése a brazilnak, egy ilyen kerek számot pedig stílszerű lenne egy trófeával megünnepelni.

A keddi visszavágó másnapján az internet népe ódákat zeng a 34 éves bekkről - van aki szerint minden idők legjobb jobb hátvédje - de persze a legtöbben a Barcelonát ekézik, amely tavaly nyáron ingyen engedte el Alvest a Juvéhoz. Sokak szerint a Barca méltatlanul bánt a dél-amerikaival, aki összesen 23 címet szerzett a katalán klubban.

"Az utolsó három idényem alatt folyamatosan azt hallottam, hogy Alves elhagyja a Barcelonát, de a menedzsment részéről senki nem közölt velem semmit. Hazudtak nekem és hálátlanul viselkedtek, nem tiszteltek. Csupán azért kaptam a szerződéshosszabbítást is, mert a FIFA kitiltotta a klubot az átigazolási piacról. Aláírtam a megállapodást, de csak egy olyan feltétellel, amely kimondta, hogy egy évvel később ingyen távozhatom" - nyilatkozta a barcelonai szakításról még a szezon elején Alves, aki így végül Torinóban kötött ki.

A Juventusnak egyébként nagyon jó szimata van az ingyen igazolható, rutinos klasszisokhoz, hiszen csak a közelmúltban Alves előtt olyan sztárokat sikerült megszereznie, mint Andrea Pirlo vagy Sami Khedira.

A sors furcsa fintora, hogy a Barcelona a realitások talaján maradva legfeljebb a spanyol kupát húzhatja be, míg a Juventus akár triplázhat is, hiszen a bajnokságban már csak egy pontra van a címvédéstől, a kupadöntőben esélyesebb a Laziónál és a Barcelona valamint a Monaco ellen nyújtott teljesítménye után a cardiffi BL-fináléban sincs mitől tartania - legyen bárki is az ellenfél.

[2490504] 2017-05-09 20:45:00 Juventus - Monacox;