La Liga

Távozzanak, akik nem bíznak bennünk! - Daniel Alvés

Az FC Barcelona 1-0-ra kikapott a Real Valladolid otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának nyitó mérkőzésén.

Daniel Alvés és Busquets kevésnak találtatott Valladolidban - fotó: AFP

Az FC Barcelona sorrendben második idegenbeli bajnoki meccsén szenvedett vereséget, legutóbb február 22-én a Real Sociedad otthonában bukott. Az újabb kudarc azt jelenti, hogy vasárnapi győzelme esetén a Real Madrid négy pont előnyre tehet szert a tabella élén a katalánokkal szemben. A vallodolidi egygólos kudarcot követően a Barca védője, Daniel Alvés úgy vélte, leléphetnek azok a drukkerek, akik nem bíznak a csapatban.

"Addig fogunk küzdeni, amíg van esélyünk a bajnoki címre - mondta a brazil hátvéd. - Akik nem bíznak bennünk, leléphetnek, negatív hatással vannak ránk. A Valladolid kihasználta az adódó alkalmat, nekünk pedig nem volt szerencsénk. Nincs időnk bánkódni, szerdán rendkívül fontos meccs vár ránk a Bajnokok Ligájában a Manchester City ellen. Ha az angolok ellen nem játszunk jól, akkor kiesünk."

Daniel Alvés nem először üzent a Barca drukkereinek, legutóbb a Valencia elleni vereséget követően várt nagyobb támogatást. Csapattársa, Sergio Busquets úgy vélte, ez a vereség komoly hátrányt jelenthet a bajnoki hajrában.

"Nem volt jó a hozzáállásunk, nehézzé tettük magunknak a meccset - mondta Busquets. - A győzelemhez mást kellett volna felmutatnunk. Az első félidőben gyengék voltunk, a szünet után próbálkoztunk, de nem sikerült gólt szerezni. Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk a bajnokságban."

[1506079] 2014-03-08 16:00:00 Valladolid - Barcelonax;
[1506079] 2014-03-08 16:00:00 Valladolid - Barcelonax
145832