Vizes Eb

Rekorddal oktatott Cseh Laci

Újabb érmeket ugyan nem hozott számunkra a londoni vizes Eb szerdai versenynapja, de így is kiváló úszásokat láthattunk.

Két kiváló nap után szerdán sem maradtunk magyar döntős versenyzők nélkül. Elsőként Gyurta Gergelynek szurkolhattunk 1500 méter gyorson. A Franciaországban készülő 24 éves úszónk célja a 15 percen belüli eredmény elérésre volt, amit sikerrel is teljesített (14:57.06). Ez az idő a negyedik helyre volt elegendő. A futamot hatalmas Európa-csúccsal, az olasz Gregorio Paltrinieri nyerte.

"Végre nagy versenyen sikerült 15 percen belül úsznom, ma csakis ez volt a cél. Kizárólag magammal foglalkoztam, senki mással, nekem ma ez volt a feladatom" - nyilatkozta a magyar versenyző.

Remekül sikerült megjósolnunk Gyurta teljesítményét, aki velünk tartott, 1.70-es oddsot könyvelhetett el a    -nál.

A dán Mie Nielsen visszalépésével Verrasztó Evelyn is döntőt úszhatott, méghozzá 100 gyorson. Különösebben nem tette oda magát, de nem is volt elvárható, hiszen előtte nem sokkal 200 vegyesen is érdekelt volt, ahol nagyszerű időt repesztve kvalifikálta magát a csütörtöki fináléba. A legjobb időt egyébként Hosszú Katinka úszta. Neki is két fellépése volt az est során, a vegyes mellett 100 háton is helytállt és a harmadik idővel vette az elődöntős küzdelmet. 

Jól muzsikáltak a magyar fiúk 200 pillangón. Az első futamot Kenderesi Tamás nyerte, míg a másodikban Cseh Laci vágott oda a mezőnynek. Olyannyira, hogy 1:54.29-cel új Európa-csúccsal csapott a célba.

Kenderesi Tamás: "Arra számítottam, hogy ez nem fog annyira jól esni, mint a délelőtti, egy nap kétszer nehéz ilyen keményet úszni, meg aztán másodjára nem akartam elrúgni magam nagyon. Próbáltam Lacira hatni, mondtam neki, tesó, ne húzd meg őket a másodikban, szeretnék jó pályára kerülni. Nem ígérte meg, hogy lassabban fog menni, de mindegy is, akkora profi, hogy az elképesztő." (A második futam után:) "Na jó, hármasra vagy ötösre akartam kerülni, Laci mellé, ez megvan, a hármason leszek, tök jó, most jöhet egy nagy alvás és holnap a döntő."

Cseh László: "Jó volt, végül is, de még egy kicsit harapósabbnak kell lennem, különösen a végén. Persze, ez csak középdöntő volt, holnap más lesz, de muszáj odatennem magam a lehető legjobban, mert az olimpián az esti úszás bőven keményebb lesz."

Az estét Bohus Richárd koronázta meg, aki parádés, 25.04-es idővel jutott be 50 háton a csütörtöki döntőbe.

"Vissza akartam lépni, mert nekem mégiscsak holnap van a száz gyors, és ott mindenképp jó lenne olimpiai szintet úszni. Végül mégis elindultam, és ez remek döntés volt, mert úgy sikerült csúcsot döntenem, hogy egyáltalán nem edzettem a hátra. Remélem, holnap össze tudom hozni mindkettőt, ahogy szeretném." - nyilatkozta Bohus