Darts

Nem lesz címvédés - jósoltak szakértőink

Elérkeztünk a Premier League Darts záró fordulójához, és természetesen ezúttal is kifaggattuk a PDC Hungarian Fan Club adminjait, akik készségesen osztották meg a véleményüket, tippjüket, sőt bátorkodtak még a végső győztest is megjósolni.

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Phil Taylor Gary Anderson
1.65 @ TippmixPro 2.00 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Az első elődöntőben megismétlődik a 2015-ös világbajnoki finálé, vagyis Phil Taylor és Gary Anderson méri össze tudását. Az első szavazat a stoke-i legendára érkezett, méghozzá a Sport TV szakkommentátorától, Vereczkey Lajostól. Tippjét azzal indokolta, hogy szerinte a skót még a saját szurkolóinak is csalódást okozott az utóbbi fordulókban azzal a játékkal, amit mutatott. A jelenlegi formák alapján Taylor a jobb, nagyon koncentrál a Premier League-re, és meg is fogja oldani ezt a meccset. Barta Zsolt, mint Anderson-fan megerősítette kollégáját: csalódás volt a skót játéka a múlt héten és a hétvégén is. Ezzel szemben Taylor - függetlenül attól, hogy kikapott - mentálisan borzasztó jó állapotban van. Zsolt úgy véli, hogy az sem véletlen, hogy az angol visszalépett a hamburgi szerepléstől, így pihentebb lesz riválisainál. Ha fájó szívvel is, de Taylor sikerét prognosztizálta.

A hetekben a Targettel szerződést kötő Székely "Penge" Pálnak nem esett nehezére a 16-szoros világbajnokra tippelni, hiszen ő az egyik kedvence, illetve viccesen megjegyezte, hogy most már hivatalból is neki kell szurkolnia (The Power is Target nyilakkal játszik). Persze szakmai indokot is kaptunk, Pál úgy véli, hogy Taylor nagyon összeszedett, igaz, az utóbbi meccsein nem kellett olyan hőfokon játszania, hogy tökéletes játékot produkáljon, és ez a végjátékokban meg is látszódott nála, ám ha tempóban ezúttal kitart a végéig, akkor jó eséllyel nyerni fog. Nem szakadt meg a sorminta a Sport TV másik szakkommentátoránál, Ziegenhám Medárdnál sem, aki szintén az "Öreg" sikerét várja. Méghozzá azért, mert Taylor megrázta magát, mint régen - hozzátette, hogy vannak még dolgok, amiben nem mutat olyan erőt -, Anderson viszont csinálta-csinálta, valamenniyre ment is neki, de egy pici plusz mindig hiányzott nála.

Egyedül Bata József ment szembe a többikkel, ő a megérzésére hallgatott, amely a címvédő győzelmét súgta számára. Többen is megjegyezték, hogy az egyhangú tippelés ellenére nem lenne meglepetés, ha a skót menne tovább, az erejét mutatja, hogy visszafogottabb teljesítménnyel is magabiztosan jutott be a négy közé, és az igazán fontos meccseket rendre megnyerte.

 Tippek a Phil Taylor-Gary Anderson meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Taylor Anderson Taylor Taylor Taylor

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Michael van Gerwen Adrian Lewis
1.14 @ TippmixPro 4.40 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: A másik elődöntőben a világelső Michael van Gerwen és a kétszeres világbajnok Adrian Lewis néz farkasszemet. Nem látom Lewisban azt, hogy képes lesz felpörögni annyira a meccsre, hogy legyőzze Van Gerwent - kezdte a meccs elemzését Barta Zsolt, aki hozzátette, hogy akár egy nagyobb arányú holland győzelmet is el tud képzelni, kérdés, hogy az angol mennyire tud majd koncentrálni, ha esetleg 2-3 leges hátrányba kerül, hiszen ő legendásan könnyen elveszíti a türelmét és az érdeklődését egy meccs iránt, ha nem úgy megy neki, ahogyan szeretné.

Ezt Vereczkey Lajos is kiemelte, aki szerint Van Gerwen képes lehet elvenni Lewis kedvét a játéktól. Megjegyezte még, hogy Jelle Klaasen visszalépésével az a plusz mentális teher is lekerült a hollandról, ami a csapat-világbajnokság kapcsán kialakult (mint ismert a két holland ász nincs jóban egymással). Lajos szerint Lewis kevés lesz, Anderson ellen is onnantól ment neki igazán jól az alapszakasz utolsó fordulójában, amikor meglett számára a második leg is, és ezzel együtt a biztos részvétel a rájátszásban. Ziegenhám Medárd és Székely "Penge" Pál ugyancsak a hollandot várja a döntőbe, mindketten úgy gondolják, hogy Van Gerwen van jobb formában, és toronymagas favoritja ennek a meccsnek.

Ismét Bata József volt, aki máshogyan gondolkozott, szerinte Lewis meglepetést fog okozni, bár tippjét nagyban befolyásolta az, hogy Jackpot a kedvence. Meg is jegyezte, hogy a józan ész Van Gerwent mondatja vele, de inkább a szívére hallgat.

Tippek a Michael van Gerwen-Adrian Lewis meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Van Gerwen Lewis Van Gerwen Van Gerwen Van Gerwen

Ki lesz a bajnok?
Van Gerwen Phil Taylor Gary Anderson Adrian Lewis
TippmixPro @ 1.60 TippmixPro @ 4.80 TippmixPro @ 6.25 TippmixPro @ 12.00

PDC Hungarian Fan Club: Bata Józsefet leszámítva mindenki Van Gerwen-Taylor döntőt vár, és ha ő már Lewist továbbjuttatta az elődöntőből, akkor a fináléban sem voksolhatott másra, mint az angolra. Ez a forgatókönyv fizet egyébként a legjobban a fogadóirodáknál, 12-szeres Lewis oddsa a végső győzelemre a   -n.

Székely "Penge" Pál Taylor sikerét prognosztizálta, ám kulcskérdésnek tartja, hogy az 55 éves legenda mennyire fárad majd el az Anderson ellen könnyűnek semmiféleképp sem nevezhető meccsen, hiszen saját bevallása szerint ő már nem nagyon bírja a hosszú estéket. Kiemelte azt is, hogy Van Gerwen esetében a Taylor elleni meccseken mindig van egy olyan rész, amikor látszódik a játékán a tiszteletből áradó visszafogottság, és ilyenkor mindig van az "Öregnek" esélye felülkerekedni.

Ezt Ziegenhám Medárd is megjegyezte, ám azt is, hogy Taylor hiába szokott jól kezdeni, és hiába van sokszor esélye a holland ellen, az utóbbi időben a döntőkben valamiben mindig megakad, és vereség a vége, ezért ő a holland győzelmét várja. Akárcsak Vereczkey Lajos, aki úgy gondolja, ezt a Premier League-sorozatot most Van Gerwen nyeri, legyen bárki is az ellenfele a döntőben. Barta Zsolt viszont éppen ellenkezőleg gondolja, szerinte a Taylor-Anderson meccs győztese nyeri a finálét. Vagyis jóslata szerint az angol, méghozzá a múlt heti meccsük miatt. Az a rotterdami derbijük megmutatta, hogy egy olyan környezetben, ahol Taylor ellen nincsen ennyire ellenséges hangulat, és nem kell azzal foglalkoznia, hogy milyen reakciók érkeznek a közönség soraiból, simán van esélye MvG ellen. Zsolt úgy véli, az "Öreg" egyértelműen bizonyította, hogy van olyan formában, hogy nyerjen.

Tippek a végső győztesre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Taylor Lewis Taylor Van Gerwen Van Gerwen